Mitt liv och mina tankar

Direktlänk till inlägg 30 november 2009

Nytt upplägg igen!

Av Lena - 30 november 2009 14:15

 

Dagens citat el ordspråk:

"De tjocka lever kortare tid. Men de äter längre."

Källa: Stanislaw Jerzy Lec

 

30 november I dag är det första advent.

Adventstiden rymmer alltid fyra söndagar och ordet advent kommer från det latinska Adventus Domini som betyder Herrens ankomst. Den som syftas på är naturligtvis Jesus som denna dag enligt traditionen red in i Jerusalem på en åsna och då hyllades av en stor folkskara. De ropade ”Hosianna, Davids son, välsignad är han som kommer i herrens namn”. Förr i tiden var Adventstiden en botfärdig förberedelse för julen. Man skulle vara försiktig med mat och dryck samt inte avhålla några festligheter.

Den första söndagen i Advent börjar även det nya kyrkoåret.


 Dagens namn: Andreas, Anders


Andreas är den grekiska formen av Anders som i sin tur är ett smeknamn för flera namn som börjar med Andro, vilket betyder människa eller man. Namnet har varit flitigt använt genom att en av apostlarna bar det, Andreas - bror till Petrus. Andreas är Skottlands skyddshelgon, och skrivs där som Andrew. På senare år har Andreas blivit mycket populärt som dopnamn, faktiskt vanligare än Anders. Antalet namnbärare är runt 66 200 och av dessa har omkring 40 100 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi säga till bland andra före detta fotbollsspelaren i AIK och landslaget, Andreas Andersson!


Anders är en svensk form av det grekiska Andreas med samma betydelser. Anders är känt i Sverige sedan 1300-talet. Redan 1312 var det ett av de tio vanligaste förnamnen i Uppland, enligt en skattelängd som finns bevarad. På 1940-, 1950- och 1960-talen var Anders ett riktigt modenamn. År 1960 var det Sveriges allra vanligaste förnamn bland de nyfödda. Under de senaste decennierna har det minskat i popularitet som förnamn/tilltalsnamn, som andranamn är det fortfarande strax under 10-i-topp. Antalet namnbärare är runt 195 400, av dessa har cirka 85 900 det som tilltalsnamn. Bland namnsdagsbarnen hittar vi moderate riksdagsmannen Anders Björck, före detta fotbollsspelaren Anders Limpar, förre detta simmaren Anders Holmertz, filmregissören Anders Wahlgren och omvändaren av ”skinnskallar”, Anders Carlberg.


  


Från och med idag så måste jag åter ändra litet då det gäller mitt sätt att tacka för era kommentarer, jag känner mig förvirrad över vilka som kom när och i vilken ordning, så därför kommer jag att skriva och visa mitt tack som alltså kommer att gälla er ALLA fortsättningsvis.

Självklart ska jag hälsa på hos er - det har blivit ett behov - jag läser med intresse och ser på allt ni har att visa precis lika ofta som jag gjort sedan jag hittade er, m.a.o varje dag.   

Skönt att få det sagt, jag stressar ju gärna upp mig inför alla måsten...nej, jag vet, ni pressar mig INTE, (som tur är) det gör jag så bra själv, och det så det räcker och blir över.  



   Detta särskilda tack beror på att ni inte har någon blogg kära svägerska (och bror) som jag kan svara er i, men varje gång jag får en kommentar från er blir jag mycket, mycket glad.

Rådet med saltat vatten har jag också fått av en bloggvän som själv emellanåt besväras av kramp. Typiskt...men underbart har jag inte haft någon känning i mina vader frånsett att de ömmar, de sista nätterna. Hoppas dessa förhatliga kramper var tillfälliga! Hoppas också att namnsdagen varit bra käre bror!

~ Lena ~

 
 
Ragnvi

Ragnvi

30 november 2009 07:49

Morning! Tack för rara ord hos mig! Min advent blev över förväntan faktiskt....jag orkade följa med o äta julbord!
Hoppas din helg blev bra?!
Kramen!
Ragnvi

http://rankans.blogg.se

 
Ingen bild

AndersåBellaåIng-Marie

30 november 2009 14:34

Hej på dig igen,
Ja, idag är det ju Andersdagen och A här hemma är mycket hoppfull: "Om Anders slaskar, så braskar julen".
Det regnade ju idag iallafall, även om det inte kan räknas som slask, så är det ju nästan. Den som lever får se.
Låter jobbigt med dina nattliga kramper. A har ju ofta haft kramp i sina vader, och då blivit rådd att dricka saltat vatten innan sänggåendet. Det funkar tydligen för en del. Är ju så personligt vad som är rätt eller fel, men vi hoppas att du kommer tillrätta med det så din sömn inte blir lidande.
Puss & kram från oss genom IM

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

30 november 2009 16:50

Idag läste jag dagens kloka ord med ett brett leende och ett halft igenkännande. Vet du vännen, jag gillar din blogg jätteskarpt. (ja, jag sitter därhemma hos dig och bedvid dig nu och skrattar gott) ..... Till Stanislaw vill jag säga: Jag äter inte längre än gubben min men knubbig är jag .... och om jag får ett kortare liv så må det vara hänt. Har jag hjärnan i behåll så skall jag i alla fall försöka göra min sorti med ett leende. Ett Halleluja moment !!!

Du skall inte stressa upp dig ... Vi kvinnor har så lätt att göra det. Du har gjort sån fin "Thanks"-skylt så nu känner åtminstone jag mig så hedrad och glad sååååå.
Ha en fortsatt bra dag. Här bakas det pepparkakor.
Stor kram till dig vännen från mig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
stinalill

stinalill

30 november 2009 23:01

Ha, ha, ha!! Citatet idag var vitsigt!! "äter längre" - javisst det håller jag med om! Ätandet tar upp mycket tid.....

Det är lite svårt det där med att tacka för kommentarer. Man vill ju gärna visa, att man uppskattar alla inlägg som görs på ens blogg. Men det blir lite grand som ett "måste", att svara - man borde..... Och jag är - precis som du - allergisk mot alla krav och måsten numera - det blir en stress. Och precis som du skriver - stressen kommer inte utifrån - utan helt från mig själv. Det är nå´t för oss att jobba med du Lena!!

Kramar till dig!

http://www.stinalill.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Susanne

30 november 2009 23:37

Hej Lena !
Magnus har haft det jättejobbigt med kramper, men vi hittade lösningen på hälsokosten (med rekomendation fr en tidigare arbetskompis). Lösningen på makens nattliga vandringar och kramper var helt enkelt -kalcium och magnesium-brist i kombination med alla ingrepp naturligtvis , tror vi i alla fall=) Det finns en sort som heter -Dolomit, ett pulver man blandar ut med vtn. Finns på K-mässan's hälsokost. Kanske värt ett försök?
Kram och tack för en "härlig & tänkvärd" blogg, att kika in på.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 29 oktober 2010 16:25

    Idag har jag äntligen bestämt att jag stänger bloggen på obestämd tid. Har varken behov eller ork att underhålla den. Dock vill jag betona att den har varit viktig för mig och under en period behövde jag den verkligen. Självklart komme...

Av Lena - 21 maj 2010 18:30

        Dagens citat el ordspråk: "Du kan inte hjälpa de fattiga genom att utrota de rika." Källa: Abraham Lincoln     Dagens namn: Konstantin, Conny Konstantin kommer av latinets constans, som betyder ståndaktig. Konstantin st...

Av Lena - 20 maj 2010 22:45

      Dagens citat el ordspråk: "Billiga saker är inte bra, bra saker är inte billiga." Källa: Kinesiskt ordspråk   Dagens namn: Karolina, Carola Karolina är en feminin form av Carolus det vill säga den latinska motsvarigheten ti...

Av Lena - 19 maj 2010 23:30

      Dagens citat el ordspråk: "Ingenting är för människan så svårt att uthärda som ett liv utan uppgifter och mål." Källa: Blaise Pascal   Dagens namn: Maj, Majken Maj kommer troligen från månadsnamnet maj, Maja var den romersk...

Av Lena - 18 maj 2010 19:45

     Saxifraga 'Haagii', 17 maj 2010 Bilden lånade jag här     Dagens citat el ordspråk: "Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän; att läsa om den är som att återse en gammal bekant." Källa: Kinesiskt ordspråk   ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards