Mitt liv och mina tankar

Alla inlägg under november 2009

Av Lena - 22 november 2009 17:45




Västra Frölunda-kille som dottern lyssnat på i flera år som nu svärsonen också upptäckt - då måste ju den gamla också bilda sig en uppfattning =D

Inte riktigt min smak, men ovanstående klipp tyckte jag om.




När jag var på YouTube hittade jag, som av en händelse, (fniss) en av mina favoriter som jag kontrar med...gammal kärlek rostar aldrig vet ni!

DET tvivlar jag aldrig på!



Får rysningar av den här låten, den är så vacker tycker jag.




Den här låten gråter jag till varje gång som jag lyssnar, men jag kände ändå idag att jag ville lägga in den i bloggen.

~ Lena ~

Av Lena - 22 november 2009 16:13


Dagens citat el ordspråk:

 

"På sina fiender hämnas man bäst genom att bli bättre än de."

Källa: Diogenes   


 Dagens namn: Cecilia, Sissela


Cecilia, är ett kvinnonamn av latinskt ursprung (Caecilia). Ursprungligen bars det av kvinnliga medlemmar av den romerska släkten Caecilius. Namnet betyder "den blinda". 31 december 2004 fanns total 62411 personer i Sverige med namnet Cecilia varav 22666 med det som tilltalsnamn.

År 2003 fick 688 flickor namnet, varav 79 fick det som tilltalsnamn.


Sissela, är en försvenskad variant av Cecilia. I den svenska almanackan kom namnet in så sent som år 2001. Namnet är alltså en ganska ny företeelse och det är fortfarande ganska ovanligt totalt räknat. 31 december 2004 fanns det totalt 159 personer i Sverige med namnet Sissela varav 103 med det som tilltalsnamn.

År 2003 fick 3 flickor namnet, varav 2 fick det som tilltalsnamn.


  


Till Jessica för kommentarerna och löftet!

Du är då för snäll…jag ser fram emot besöket! Nja, rosenknopp vet jag förstås inte, min blomning är nog över tror jag ***skratt***.

  


Till Love som jag håller med om att det är roligare att ge än att få klappar och presenter.


Vad beträffar Olof Svedelid så kan jag ärligt talat inte säga om jag läst honom eller ej. Men filmatiseringen av en del av hans böcker vet jag att jag sett. Det är helt otroligt egentligen, så många böcker som han skrivit. Men jag har så mycket böcker att vi inte får plats här själva snart, här är böcker överallt där de går att ställa dem, förutom bokhyllan i vardagsrummet som slukar en hel del så har vi köpt till ”Billybokhyllor” då platsen tagit slut som placerats i tre andra rum och t.o.m i en sekretärs överskåp med glasdörrar i sovrummet står det böcker. Den bok du rekommenderar verkar intressant då jag bl.a tycker om att läsa om gamla tider. Jag läser egentligen med förtjusning ALLT, frånsett reseskildringar. Och jag HAR faktiskt läst alla mina böcker, men vissa kommer jag inte ihåg förrän jag får dem framför ögonen en andra gång. En del kan jag då  läsa ytterligare en gång.

  

Till Skomakar Lisa

Självklart får du länka till mig, det är en ära! Och jag gör detsamma. =D


  


Nu har jag äntligen bestämt mig!!!

Jag har sedan länge funderat på det här med kommentarer och hur jag ska hantera dem. De gör mig fantastiskt glad och värmer mitt hjärta, därför har jag också öppet velat visa alla min uppskattning med några personliga rader! Men i fortsättningen kommer jag alltså bara att visa mitt tack för kommentarerna med en bild och skriva vem jag vill tacka. Mina svar på dessa era kommentarer kommer jag att lämna i era respektive bloggar eller kanske ibland besvara i min egen "kommentar-funktion", beroende på hur jag mår, orkar och kan.


För dagen finns det dock någon, läs svägerska IM och broder A som inte bloggar, men brukar hälsa på, läsa och kommentera, och självklart visar jag då som tidigare mitt tack och min uppskattning och svarar här i bloggen.

Ni vet och känner väl att ni är värdefulla för mig!!!   


~ Lena ~

Av Lena - 21 november 2009 03:15

Ingen skönsång, men charmigt och roligt tycker jag =D


Eftersom jag är som jag är...otålig om jag inte "fattar" på stört... så har jag tidigare inte försökt att bädda in klipp från YouTube för att jag trodde/tyckte det verkade svårt och därför har jag nöjt mig med en länk i bloggen och det fungerar ju precis lika bra, men går det att bädda in så SKA det bäddas in.

Och så var det så lätt, nemas problemas! Förvånad


  


Idag är det seeegt minsann för då jag precis skulle lägga mig efter nattens övningar så fastnade jag på YouTube. Jag lyssnade och tittade länge där, och då menar jag länge, har sedan sovit hela dagen. Inte konstigt att jag inte har något att skriva om, jag menar, jag sov gott och drömlöst, jag hade ju kunnat berätta om vad jag drömt annars.   


Nu kom jag på något...jag provprenumererade på en tidning där jag först fick en sjal som välkomstpresent, den var i cerise toner. Som en liten uppskattning gav jag den till dotter kär. Efter några dagar kom det ett meddelande från förlaget om att sjalen torrfällde och att de skulle skicka en ny. Den kom och visade sig vara i grå/svart med inslag av guld, och såklart fick J även den, hon hade tidigare hunnit använda den första sjalen utan att den fällt, nåväl så bra, då fick hon två. =D

För ett par dagar sedan låg det en vackert reliefmönstrad stor duk i rött i postlådan, paketet var adresserat till mig men avsändare saknas.

Är det tomten tro som redan hälsat på?


~ Lena ~






Av Lena - 21 november 2009 01:45

Dagens citat el ordspråk: 

 

"Folkets väl min högsta lag."

Källa: Karl XIII:s valspråk

 

 Dagens namn: Helga, Olga


Helga är ett fornnordiskt namn och en feminin form av Helge som antingen betyder helig eller lyckosam. Namnet blev populärt genom en isländsk saga om Helga den fagra. Helga var vanligt under tidig medeltid men ersattes under 1500-talet av Helja. I början av 1800-talet kom Helga åter till heders inom adeln och namnet spred sig därefter till alla samhällsklasser. I almanackan har namnet funnits sedan 1901. Antalet namnbärare är runt 7 000, av dessa har omkring 4 000 det som tilltalsnamn.


Olga är en rysk form för Helga med samma betydelser. Namnet har varit bruk i Sverige sedan mitten av 1800-talet. Den mest kända Olga är också ryska (se vitryska), gymnastikstjärnan på 1970-talet Olga Korbut med smeknamnet ”Sparven från Minsk”. Antalet namnbärare är runt 6 300, av dessa har omkring 3 800 det som tillnamn.


  

Till Margit!

Jag har varit inne på din blogg, läst, tittat på alla bilder och också skrivit en kommentar. Det var då för väl att du fick ordning på allt igen!

Såg att du läst en kommentar av mig hos Love och visst är det mycket som är annorlunda idag...både på gott och ont, men ibland sitter någon annan vid rodret, så det är bara att följa med.


Tack också för senare kommentarer! Denne Gheorghe Zamfir och hans underbara spel på panflöjt har också fått mig att njuta verkligen...och jag som inte hade hört talas om honom förrän Love skrev om honom.


Tur att du klarade dig bra trots din trötthet...men ta' varning av hur det kändes vännen!

Det låter mycket bättre med 10-nätters vak tycker jag och just så arbetade jag under mina år på natten, då hann jag med allt jag ville, och behövde alltså inte stressa eller jaga ihjäl mig.


  

Till Nattens barn *ler*!

Jodå, kvällen blev bra efter tabletter och vila. Men så långt som till ett glas vin kom jag inte, det är mycket sällan jag dricker vin numera, det får mig tyvärr att bli mera andfådd än jag redan är så det är bara nå´n gång emellanåt då jag riktigt längtar efter mitt älskade danska ”Kirsberry”, vilket jag nu blev sugen på, det är nästan så att jag tror jag måste be någon köpa en flaska eller två, så jag kan ta en liiiten slurk då och då, det vet jag att andningen klarar. =D


Som alla intresserade nu vet blev det Reza som åkte ut från "Idolgänget" i går. Hurra, vår Tove är kvar!!!


Vi har det precis som ni då det gäller både TV:n och datorn och denne mannens datoranvändande inskränker sig enbart till att lägga patienser. För övrigt är det sport och gamla västernfilmer som fångar hans intresse på TV, "Clintan" är en av favoriterna nja, lite mer är det väl, men inte är det mycket. Jag däremot ser en himla massa på både det ena och det andra forumet...jag vill ju försöka hänga med *skratt*.


  

Till Irja!

Den lyckan var kortvarig...solen hann aldrig blända mig som du undrade *skratt*, den hade nog börjat sin julrusch för den försvann och hade inte tid att stanna. =D Jag skrev i din blogg i natt så jag nöjer mig därför med dessa rader här och nu. Värken i ryggen känns bättre, tack, men nu har jag faktiskt träsmak för att jag suttit för länge här vid datorn (som vanligt).


  


Vad är det NU som händer i natten, för plötsligt kan jag inte få bloggen att visas i fullbredd eller jo, det kan jag men jag kan inte få den att behålla bredden om jag t.ex, sparar inlägget och går härifrån. Måste alltså ställa om den igen då jag kommer tillbaka. Hade R varit vaken och jag skulle ha undrat högt över fenomenet hade han sagt "fråga inte mig, det måste vara något elektroniskt". Och när jag sitter här och försöker klicka än här och än där så är jag benägen att hålla med, för inget jag gjort har löst problemet...har någon något tips?


Ytterligare ett inlägg följer lite senare under dagen...


Av Lena - 20 november 2009 12:22

Dagens citat el ordspråk:  

 

"Andra lever för att äta, jag äter för att leva."

 Källa: Sokrates


 Dagens namn: Pontus, Marina


Pontus har grekiskt ursprung och härstammar troligen från ordet pontos som betyder hav. Pontus användes första gången på 1600-talet men redan på 1500-talet blev namnet berömt genom fältherren Pontus de la Gardie som var i svensk tjänst. År 1797 kom det in i almanackan för att förmodligen hedra just nämnde fältherre. Pontus har ökat våldsamt under de senaste 20 åren och är nu ett av de 50 vanligaste tilltalsnamnen. I de äldre generationerna är namnet inte alls lika vanligt. Antalet namnbärare är runt 13 500, av dessa har omkring 11 000 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi i dag säga till bland andra före detta fotbollsspelaren Pontus Kåmark!


Marina kommer från latinets mare som betyder hav och har därmed en liknande betydelse som nya namnsdagsgrannen Pontus. Marina är ett gammalt helgonnamn och finns dokumenterat i Sverige sedan 1300-talet. Men det var först på 1960-talet som det på allvar började användas här. Antalet namnbärare är runt 9 000, av dessa har omkring 5 600 det som tilltalsnamn


  

Till Solveig som jag också tackar för beröm och önskar välkommen tillbaka!


  

Till Jessica för uppmärksamheten *fniss*!


  

Till Margit för upplysningen och hälsningen!



  


Skrev tidigare idag att jag skulle återkomma och visst det har jag härmed gjort, men trots att det gått flera timmar sedan sist så har jag tyvärr inte hittat något värt att sätta på pränt. Därför känner jag att det får räcka för idag för nu har så ont i ryggen så jag tror den går å. Om nu någon oroar sig så gör inte det...jag tar ett par tabletter som jag ibland måste ta till och sedan blir livet uthärdligt igen, och när jag skriver detta är klockan lite över sex på kvällen och jag måste ju vila innan TV-kvällen börjar.   

Förresten kom jag på att den sol och det vackra vädret från tidigare idag nu ändrat sig och blivit som det brukar med regn, regn, och ännu mera regn.   

  

~ Lena ~

Av Lena - 19 november 2009 12:52

Dagens citat el ordspråk:  


"De som sår med tårar skall skörda med jubel."

Källa: Bibeln


 Dagens namn: Elisabet, Lisbet


Elisabet är ursprungligen ett hebreiskt namn, Elisheba, som betyder Gud är fullkomlighet och som med grekiskt skrivsätt blev Elisabeth. Namnet har genom seklerna använts av många drottningar och kejsarinnor. I Sverige blev det känt genom Elisabeth av Habsburg, syster till kejsare Karl V och hustru till unionskungen Kristian II (”tyrann”). Antalet namnbärare i Sverige är så många som runt 371 100, av dessa har omkring 32 400 det som tilltalsnamn. Stavningarna Elisabeth och Elisabet är vanligast, cirka hälften var, men också runt 4 600 stavar namnet Elizabeth. Slutligen finns det omkring 300 som stavar Elizabet. Bland de många namnsdagsbarnen i dag kan vi gratulera sångfåglarna Elisabeth Andreassen och Elisabeth Söderström.


Lisbet är en svensk form av Elisabeth med samma betydelser och som började användas på 1400-talet, men då skrevs det Lisebet eller Lisbetta. Antalet namnbärare i dag är runt 24 500 och av dessa har omkring 13 900 det som tilltalsnamn. Den vanligaste stavningen är Lisbeth, men även stavningen Lisbet är ganska vanlig. Slutligen finns det en mycket liten grupp som stavar namnet Lizbeth (knappt 60) respektive Lizbet (runt 10). I dag kan vi bland andra gratulera Lisbet Palme.


  

Till Gunnel för kommentar och besök!

Som om det inte räckte med EN sjukdom...tråkigt att du drabbats av fler. Det är en lycka att  ha en så´n skatt  som du har i ditt barnbarn och som jag har i mina. I mitt fall är det bara synd att jag aldrig orkat följa med dem på någon av deras fritidsaktiviteter, frånsett äldsta, dottersonen/barnbarnets första stapplande skär då han skulle lära sig åka skridskor + ett par av de fotbollsmatcher han spelade som liten kille. Han spelar fortfarande vid 16 års ålder fotboll, jag skulle sååå gärna velat se honom i aktion. Sondöttrarna spelar innebandy och eftersom de är tre år yngre så har jag aldrig sett dem spela *snyft*. Alla tre får idel ros av sina föräldrar och det är klart...de är ju mina barnbarn. =D


 


Det har nu gått ett par veckor sedan R var hos läkaren som då skrev en remiss till röntgen av bäcken, höfter och fotled. Han fick en kallelse och skulle varit där i fredags redan, men eftersom han numera inte tömmer boxen varje dag så missade han det. Nåväl, han ringde i måndags och fick en ny tid idag och när han kom hem så sa han att det tar en vecka innan han får veta resultatet av röntgenbilderna. Så då väntar vi igen då... 

~ Lena ~

Av Lena - 18 november 2009 14:36

Dagens citat el ordspråk:

 

"Tala är silver, men tiga är guld."

Källa: Bibeln


 Dagens namn: Lillemor, Moa


Lillemor kom från Norge vid sekelskiftet och betyder precis det man kan tro lilla mor och är troligen hämtat från folkvisan. Namnet var mycket populärt under 1930- och 1940-talen men nu är det inte så vanligt längre. År 1986 kom Lillemor in i almanackan. Antalet namnbärare är runt 11 600, av dessa har omkring 5 300 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi i dag säga till bland andra Kommunals före detta ordförande och landshövdingen på Gotland fram till förra året, Lillemor Arvidsson!


Moa anses vara ett smeknamn för ordet mor. Mycket riktigt förekommer Moder som namn i fornsvenskan. För två decennier sedan fanns det bara 66 stycken med namnet, men nu är det allt fler flickor som döps till Moa. En känd svensk Moa var författaren Moa Martinson (som egentligen hette Helga Maria.). Antalet namnbärare är omkring

8 800, av dessa har runt 7 300 det som tilltalsnamn.

 

Till Irja!

Tycker inte alls att du saknar vare sig ord eller förmåga för att beskriva vad du känner och tycker. Du öser ju så mycket goda och fina ord över mig att jag blir generad. Men härligt känns det, det vill jag att du ska du veta. Jag blir också mycket glad åt att du däruppe i Norrland tänker på mig här nere på västkusten, här som det också regnar, vilket det gör jämt vid den här årstiden känns det som. Tur att jag sitter med ryggen åt fönstret då jag sitter här vid datorn så slipper jag se eländet *skratt*. Jag önskar verkligen att snön ska falla runt julhelgen för det hör liksom drömmen om en riktig jul till. Och hur är det, visst brukar ni väl ha vita jular eller inbillar jag mig bara?

Har ända sedan jag läste din kommentar suttit med fötterna på en fotpall, tackar för omtanken och tipset, och jag rapporterar senare om resultatet för...jag höll mitt löfte från igår och har faktiskt varit duktig och tagit min vattendrivande kapsel idag. Det du skrev om kuddar under benen i sängen fick mig att skämmas för vi har för ett par år sedan köpt motordrivna sängar, men sedan jag några gånger prövat att höja vid fötterna tyckte jag inte att det kändes bra, kanske måste jag vänja mig. Som du märker är jag inte utrustad med så värst mycket tålamod...fort ska det gå och bra ska det kännas...annars får det vara.

Håller med om det du skriver om dagsländor och nattfjärilar och hälsar dig välkommen i vår skara. Starkt jobbat…tänker på dina 18 år med nattarbete.


  

Till Margit!

Håll med om att det är konstigt, för faktum är att jag de sista dagarna funderat på om jag gjort rätt som öppet svarar på kommentarerna. Och som ett brev på posten skingrar du mina tvivel och berömmer mig för att jag gör just det. Då det gäller bloggandet håller jag med till 100% och har sagt till min dotter att jag känner det som om jag fått ett ”litet” jobb jag har att utföra varje dag.

Tackar för inbjudan och ska, så snart jag är klar här komma på visit!


  


  

Världens åttonde underverk har anlänt!

Denna ljuvliga dotter till min brorson M & hans L föddes den 14 nov - ett lördagsbarn alltså!


  


Idag har jag tänkt en del på några kloka och tänkvärda ord och då vill jag först nämna ett citat av Irja Wikström i samband med att hon reagerat negativt på något..."Men man kan  ju inte gå och reta upp  sig på det här hela dagen, man har annat för sig."


Såg på Kattis & Company i går kväll där hon och hennes gäster hade djupa samtal och där en av gästerna, Eva Röse, sa att hon hade följande citat på sin kylskåpsdörr, vilket hon tyckte var sååå bra, men hon visste inte när eller var hon hört det..."Mitt i livet händer det att Döden kommer och tar mått på Människan. Det besöket glöms och livet fortsätter. Men kostymen sys i det tysta."

Har googlat på det och citatet härstammar från Tomas Tranströmer.


Tommy Körberg sa i samma program att hans värsta farhågor för att komma till helvetet efter döden var att han skulle hamna i ett storband som aldrig slutar att spela. Han är för härlig denne Tommy tycker jag. =D


Lyssna här på Fait Accompli...


http://www.youtube.com/watch?v=V3grEtYedXY



~ Lena ~

Av Lena - 17 november 2009 17:15

Dagens citat el ordspråk:

 

"Det är lättare att lura många än en ensam."

Källa: Herodotos


Dagens namn: Naemi, Naima


Naemi är samma namn som Naimi och båda härstammar från hebreiskans Naomi som betyder behag. Namnet kommer närmast från England. Kring sekelskiftet och fram till 1920-talet var det ganska vanligt, framför allt på västkusten. I dag är Naemi mycket ovanligt. I dag finns det runt 2 000 som lystrar till Naemi, av dessa har knappt 600 det som tilltalsnamn.


Naima var en av nykomlingarna i 2001 års namnlängd. Namnet togs in för att det passar bra tillsammans med Naemi som är ursprunget till Naima. Konditorerna och blomsterhandlarna kommer inte att jubla över innovationen för antalet namnbärare är inte mer än drygt 900. Av dessa har runt 600 det som tilltalsnamn. Under de senaste åren har dock lite fler barn fått Naima som förnamn. Under några år har det i varje fall varit ett av de 300 vanligaste flicknamnen.


  


Till Lars, som du säkert redan hört ringde jag så fort jag såg din kommentar, och fick hjälp av Jessica med SMS:et. Här går det undan vill jag lova, jag hann knappt reta mig på reklamen förrän den försvann…hurra, va’ vi e’ bra!


     


Till Ing-Marie, härligt att jag kunde ge dig en rolig stund innan du körde till jobbet. Jag är full av beundran över Annas parodier och jag tycker att hennes Maud var ”obetalbar” alltså. =D

Vidare har ju vi i Sverige ofta tagit efter USA på gott och ont, men då det gäller gårdagens ämne så vore det ett bra initiativ att ta efter, det vet alla vi som varit med och kan jämföra då och nu.

Hoppas natten varit bra och att du fått sova så sött under dagen!

Kram till dig liksom till broder Anders å Bella!


  


Till Love, Vilken fin formulering om mina ljus i tillvaron och våra diamanter till barn, lättrörd som jag är så fick jag en liten tår i ögonvrån.

Hoppas att du fortfarande klarat dig undan några biverkningar efter vaccinationen, för då kanske du nu har ett rent hem eftersom dina planer för dagen var just att ”feja och greja”. Men som du skrev så tänker du inte jäkta, och ”skiten” springer banne mig ingenstans. Beundransvärt att du kan bestämma dig för att inte känna någon press, själv sitter jag här i min skrivbordsstol eller kan faktiskt t.o.m ligga i sängen och stressa upp mig över vad som ska göras…och numera också vem jag ska be att göra det. :D


  


Inte för att någon kanske har reagarat över i vilken ordning jag tackar för era kommentarer, men jag vill  ändå tydliggöra och säga att jag svarar eftersom de kommit in alltså...först till kvarn...


Tidigare i dag har jag varit så svullen i mina vader och fötter och känt mig extra "tungandad" så jag kände att det var nog bäst att antingen gå och lägga mig eller ta dessa jäkla vettendrivande kapslar som får mig att om inte "springa som en tätting", så i alla fall nödgas gå på "toa" c:a en gång i ½-timman...och vem f***n orkar med det? Inte jag...idag iaf, nåväl, jag valde sängläge och nu ser i alla fall ben och fötter nästan normala ut igen, dock har jag lovat mig själv att imorgon ska jag inte slarva utan ta mina kapslar då jag vaknar. Trots allt så är ju reaktionen över efter några timmar, men det känns som om de vore betydligt fler faktiskt.


Här nedan är det liv och rörelse minsann...


http://www.youtube.com/watch?v=0wc3sqSJQO8


~ Lena ~





Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards