Mitt liv och mina tankar

Alla inlägg under november 2009

Av Lena - 8 november 2009 18:15

Dagens citat el ordspråk:

 

"TV är det enda sömnpiller som man tar genom ögonen."

Källa: Vittorio de Sica

 

 Dagens namn: Vendela

Vendela är av tyskt ursprung och troligen en förkortning av Wendelgard. Förledet vendel- anses komma från folkstammen vandalerna. Vendela har använts i Sverige sedan 1400-talet och har funnits i almanackan sedan 1901. Antalet namnbärare är runt 2 200, av dessa har omkring 1 100 det som tilltalsnamn.

 

 I dag är det Fars dag i Sverige som alltid firas den andra söndagen i november. Man anser att seden att fira fädernas dag går tillbaka på amerikanskan Sonora Louise Smart. Hennes egen far, William Smart, var en veteran från inbördeskriget vars hustru dog i barnsäng, och han blev därför tvungen att ensam uppfostra sin dotter och sina fem söner på en gård i staten Washington. 1909 föreslog Louise Smart en kongressledamot att det som ett minne av hennes far skulle införas en helgdag för alla pappor, vilket också skedde.

I USA och Kanada firas Fars dag den tredje söndagen i juni.


  


Nu är mannen i huset firad minsann!

Först kom sonen, tyvärr ensam, eftersom hans döttrar valt att gå på poolparty för att fira en kompis, klart att de föredrog det. =D

Strax därefter kom dottern med man och son...speciellt sonen (barnbarnet) var det härligt att träffa, han har ju nu äntligen lämnat den period han haft då han inte varken velat ge eller ta emot några kramar, men idag blev det både välkomst-och "hejdåkram". Kändes skönt vill jag lova! Mera sånt!!! Och som jag sa en lång stund efter den första kramen, "jag känner ännu den underbara doften av parfym som D hade på sig", tänk att en doft kan få mig att känna mig så nöjd och må så gott, jag njuter faktiskt ännu och får väl låta bli att skjölja näsan några dagar.  


Som vanligt hade "dotterfamiljen" efter önskemål handlat med sig supergott kaffebröd så just nu känns det syndigt belåtet och skönt.


Självklart ägnade vi även den äldre generationen och de bortgångna papporna i familjen en varm tanke för att de funnits!


Kvällen kommer R och jag att tillbringa framför TV:n...alltid hittar vi väl något sevärt bland den uppsjö av kanaler vi har att välja bland.

~ Lena ~

Av Lena - 7 november 2009 15:52

Dagens citat el ordspråk:

 

"Var dag har nog av sin plåga."

Källa: Bibeln


 Dagens namn: Ingegerd, Ingela


Ingegerd är ett fornsvenskt namn som finns på runstenar med inskriptionen Ingigärdh. Namnet är sammansatt av guden Ing och ord för skydd, och betyder därmed den av Ing av skyddade. Ingegerd var vanligt i äldre tider och bars bland annat av Olof Skötkonungs dotter. Det har funnits i almanackan sedan 1901. Ingegerd var som populärast på 1920-talet.

Antalet namnbärare i dag är runt 46 300, av dessa har omkring 9 500 det som tilltalsnamn. Grattis säger vi till bland andra före detta talmannen Ingegerd Troedsson.


Ingela är antingen en variant av Ingegerd med samma betydelse eller så är det en tysk smeknamnsform för Inge. I Tyskland är nämligen Inge ett feminint namn, betydelsen är dock densamma som för Ingegerd (se ovan!). Ingela hade sin storhetsperiod från 1950-talet och några decennier framåt, men är inte så vanligt i dag. Antalet namnbärare är runt 20 000, av dessa har omkring 12 500 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi säga till bland andra schlagertextförfattaren Ingela ”Pling” Forsman.


  

Till dig Irja för din kommentar!

Det jag kan göra för att försöka trösta dig i din sorg och saknad efter din älskade bror är inte mycket. När man gjort en så stor förlust vet jag emellertid att sorgen aldrig går över, men den förändras! Du har ju avundsvärt många att slösa din kärlek på, din man, dina barn, dina barnbarn, och t.o.m ett barnbarnsbarn för att nämna dina allra närmaste. Dock kan ingen ersätta den som gått bort, men kanske hjälpa till att lindra smärtan.

Och som du skrev i ditt inlägg...du ÄR rik trots allt! 



I går kväll "lusläste" jag Loves blogg som jag definitivt kommer att följa. På ett ställe skrev hon att hon skulle lyssna på en man som spelade panflöjt som en gud och vars namn var/är Gheorghe Zamfir. Honom hade jag aldrig hört talas om...så, snabbt in på YouTube där jag hittade en underbar version av "The Rose". Den får mig att vaggas till ro och bara, bara va´, lyssna...


http://www.youtube.com/watch?v=wyI5Z5fJrBc


 

Av Lena - 6 november 2009 19:07

   

Tack för kommentaren Love, den värmde verkligen!

Jag ser fram emot att läsa allt vad du skrivit också, och håll med om att det nog var ödet som styrde då jag hittade till dig via slumpgeneratorn. Senare i kväll, efter en del TV-tittande ska jag hälsa på hos dig igen, och lära känna dig bättre, vilket jag ser fram emot. Jag brukar sitta här framför datorn om inte hela nätterna så i alla fall nästan. =)


Till dig älskade dotter!

Du som delar min/vår ilska över det cyniska uttalandet om att det inte är något att göra åt orättvisan som råder ang vem som ska få det vaccin som finns, och över personen som intervjuades på SVT i morse som sa att det är en samvetsfråga...vadå, samvetsfråga, det verkar då inte vara något som de bestämmande är utrustade med tycker jag. Nu orkar jag inte med att tänka på dem längre...det tär på humöret.


Som du antog så har jag lärt av den bästa ja, *fniss* och jag förstod allt att du syftade på dig själv, och jag tackar faktiskt för lektionen i vett och etikett då det gäller integritet på nätet.

Av Lena - 6 november 2009 10:15

Dagens citat el ordspråk:

 

"Ingen är profet i sitt eget land."

Källa: Bibeln

 

 Dagens namn: Gustav Adolf


Idag den 6 november är det Gustav Adolfsdagen och allmän flaggdag (se nedan!).


Gustav Adolf har namnsdag i dag till minne av Gustav II Adolf som stupade detta datum i dimman i Lützen 1632. Tidigare var det här ett slags nationaldag, och på kaserngårdarna samlades soldaterna för att hylla hjältekonungen. Men efter 1900-talets världskrig har Gustav II Adolfs bedrifter i fält inte längre ansetts så viktiga. Möjligheten finns dock att avnjuta en Gustav Adolf bakelse i marsipan, formad som kungens ädla profil på något konditori. Gustav har annars namnsdag den 6 juni och Adolf den 23 juni. Gustav betyder göternas stöd medan Adolf betyder ädel varg eller ädel kämpe. Förutom Gustav II Adolf har vi haft två andra kungar med detta namn, Gustav IV Adolf och Gustaf VI Adolf. Nuvarande kungens far, som dog ung i en flygolycka, var också döpt till Gustaf Adolf. I dag finns det bara 5 personer som har Gustav Adolf som tilltalsnamn. Å andra sidan finns det runt 73 800 Gustav respektive omkring 5 600 Adolf i landet.


   Tusenfalt snälla Susanne för berömmet av min blogg och faktiskt också för din ilska å våra vägnar eftersom vi nonchalerats i vaccinationskön! Nu fattar jag varför vi inte fått våra sprutor, inte konstigt alls när det går till som du beskrev, f***n också, vem kan man lita på egentligen, jag har ju varit säker på att vi tillhörde riskgruppen och därmed då också den prioriterade grupp som skulle vara bland de första att få vaccin, men hej vad jag bedrog mig.

Jag önskar dig allt gott och kram på dig!


  

Vill bara tala om att jag fortsättningsvis kommer att skriva ut era namn i samband med att jag tackar för era kommentarer, om ni undertecknat med namn givetvis. Har ni några invändningar så låt mig få veta det, tack!


  


Av Lena - 5 november 2009 20:45

 

Till dig Lars...

Först vill jag tacka dig käre svärson för ditt engagemang och dina ord!

Och när sedan R fått de röngenundersökningar han erbjöds igår vid sitt läkarbesök utförda så kommer jag att be om din hjälp att sätta in den stora övertalningsstöten för att kanske få R att beställa tid hos den pärla till läkare du hittat. Bara så du vet! =D

  

Skål & Stort och innerligt tack även till er Ing-Marie & Anders!

Vi har väl alltid haft bra kontakt men nu sedan jag börjat blogga har den blivit tätare än tidigare. Och vem är anledningen till detta då...jo, det är du kära IM, så än en gång tack för att du låter A ta del av det jag ritar och berättar och ibland gnäller över. Han är ju inte direkt vän med datorn, lindrigt uttryckt.Flört

Sedan stämmer ordspråket än en gång..."det är inte alltid den största som orkar mest", men ni får väl skaffa en hund till som klarar A:s tempo. *Skratt*

Visst är Jessica underbar och du...vi är båda också otroligt lättrörda och våra tårar rinner ofta antingen av sorg men lika ofta i glädje. Men då det renar att få gråta ut så störs vi inte, utan gläds över att vara känslomänniskor, eller hur?



Av Lena - 5 november 2009 13:21

Dagens citat el ordspråk:

 

"I Amerika regerar presidenten, men journalisterna har makten."

Källa: Oscar Wilde


 Dagens namn: Eugen, Eugenia


Eugen kommer närmast från Frankrike men dess ursprung är grekiskt och betyder den lyckligt födde. Eugen har funnits i almanackan sedan 1828 då den blivande Karl XV döptes till Carl Ludvig Eugen. Namnet blev känt och populärt genom en annan kunglig person, målarprinsen Eugen. Namnet var som populärast tiden därefter och fram till början av förra seklet. Antalet namnbärare är runt 3 300, av dessa har knappt 200 det som tilltalsnamn. Spionen Stig Bergling bytte namn till Eugen Sandberg innan han rymde från fängelset och landet. I dag, efter att ha kommit tillbaka och fått amnesti, kallar han sig Stig Svante Eugén Sydholt.


Eugenia är en feminin form av Eugen med samma betydelse. Namnet har använts i Sverige sedan mitten av 1700-talet och kom in i almanackan 1812, alltså före Eugen, genom Oscar I:s dotter som hette Josefina Eugenia. Det är mycket ovanligt i dag. Antalet namnbärare är runt 3 500, av dessa har knappt 300 det som tilltalsnamn.


  

Klicka på bilden så visar den vad jag vill förmedla...en kärlekspendel


Till dig Nina...din kommentar var vad jag behövde efter gårdagen då inget gladde mig precis, att ni i Malmö har plats för mig/oss i era tankar känns sååå fint!

Puss & kram till både dig och Adri och ha det jättebra i London till helgen era "gottegrisar".

PS. Hedra den som hedras bör, det är faktiskt Jessica som är "Bellafotograf"


  


Nu har jag sedan länge läst och förundrats över diskussionen om man ska vaccinera sig eller ej mot svininfluensan. Det har aldrig funnits någon tvekan ifrån min sida om hur jag ska göra, det är klart att en vaccination och dess eventuella biverkningar är att föredra framför att bli riktigt, riktigt sjuk och i vissa fall dödligt sjuk.

Om det går att undvika så är det givet att valet då blir en (el två, el fler) vaccination(er).

Vad som förbryllar och gör mig tveksam är att det inte tycks finnas några entydiga regler (efter så här lång tid) för hur och vilka och i vilken turordning vaccinationerna ska ges. Själv är jag ju i den situationen att jag sedan c:a tre veckor, då jag pratade med vår distriktsköterska, bara väntar på att få min dos, men läser ena dagen att nu ska vaccineringen starta med den och den gruppen, och dagen efter läser jag att vaccinet är slut och nästa sändning är försenad. Detta har upprepats gång på gång så nu vet jag varken ut eller in, vilken grupp som står i tur, om det finns vaccin eller när nästa sändning kommer eller hur många doser som krävs. Vet någon detta tro??? 


Av Lena - 4 november 2009 12:08

Dagens citat el ordspråk:

 

"En journalist är en människa som inte begriper någonting, men som skriver begripligt om vad som helst."

Källa: Frejlif Olsen


 Dagens namn: Sverker


Sverker är ett gammalt svenskt kunganamn genom Sverker den äldre och Sverker den yngre vilka regerade på 1100- respektive 1200-talet. Vissa har tolkat namnet som svensk man. I almanackan har det funnits sedan 1906. Ett par tusen bär namnet i dag, Antalet namnbärare är runt 2 000, av dessa har omkring 800 det som tilltalsnamn. En av dessa är den gamle karriärdiplomaten, och före detta kabinettssekreteraren Sverker Åström.


   Till min älskade bror A på födelsedagen!

Det bästa av firande har du redan upplevt i och med att dina "tjejer" överraskade dig i helgen, men vi gör så gott vi kan så här kommer våra gratulationer och se här...vem som vill va´me´...

   


   För den lilla men naggande goda kommentaren kära dotter!


Så har då dagen äntligen kommit då R har insett, accepterat och bestämt sig för att han måste försöka få hjälp mot sin svåra värk och en del annat, och just nu är han hos läkaren. Väntar med spänning på att få höra hur besöket gått och återkommer i em med resultatet...


Tyvärr, har jag nog satt FÖR stor tro till att R skulle kunna få hjälp om han bara gick till läkaren och beskrev sina problem, och till att denne läkare då skulle kunna se bakom det han säger, och därmed förstå att han nog ljuger för sig själv för att han inte kan/vågar se sanningen i "vitögat".

Jag hade skrivit en punktlista på det som R och jag gemensamt tyckte var viktigast att påpeka, men av dessa punkter verkar det som om R inte kan förvänta sig något annat än att han måste ha kraft nog att dra´s med dem. Det ena av två ting läkaren erbjöd idag var en förfrågan om R ville få någon form av antidepressiva tabletter utskrivna, (vilken han naturligtvis inte ville), hon sa vidare att hon skulle skriva en remiss till röntgen av höfterna och av den fot han bröt -07 (den är ju inte ok). Innan dessa båda röntgenundersökningar är gjorda rekommenderade hon R att ta 2 Alvedon tre ggr/dag, men att då också ta tätare PK-prov då han ju äter Waran för sitt förmaksflimmer och hon sa att t.o.m. Alvedon kan påverka koaguleringsförmågan av blodet.

Det här var ju inte vad någon ville höra, men nu är det som det är och då blir det för oss att åter igen kämpa vidare så vi kan hålla näsan över vattenytan och inte sjunka som de stenar vi känner oss som.

~ Lena ~ 

Av Lena - 3 november 2009 12:39

Dagens citat el ordspråk:

 

"Om du ser ut som på ditt passfoto, då behöver du ut och resa."

Källa: Earl Wilson


 Dagens namn: Hubert, Hugo

 

Hubert är ett forntyskt namn sammansatt av ord som betyder håg och ljus. Hubert har använts sedan 1600-talet och fick ett visst uppsving efter det att det tog plats i almanackan 1901, men något vanligt namn har det aldrig varit. Antalet namnbärare är runt 1 600, av dessa har omkring 300 det som tilltalsnamn.


Hugo är av forntyskt ursprung och ursprungligen skrivet Hugibald, som betyder den höge, den upphöjde men också den förståndige. Den som på 900-talet grundade det franska kungahuset hette Hugo Capet. Hela 90 helgon har också hetat Hugo. Namnet kom in i almanackan redan på 1500-talet, men försvann efter ett tag för att återkomma 1901. Hugo är känt i dag om inte annat för Kjell Gredes film ”Hugo och Josefin”. Antalet namnbärare är runt 16 300, av dessa har omkring 5 200 det som tilltalsnamn.


   


Till er IM & A vill jag säga att jag lovar göra mig påmind när nöden så kräver och jag kan inte nog betona hur skönt det känns och hur mycket det betyder att ni bryr er och erbjuder era tjänster!

Och oj, vad jag gläds med er som fixade, och med dig som blev överraskad inför födelsedagen. Visst är det roligt att fylla år även om åren numera är rätt många, men om man beaktar alternativet så är det ju klart att föredra att fylla, och att fylla, och att fylla...o.s.v. 

Tack också för hälsningen från era vackra döttrar!Kram till er alla!


 

Så har vi åter haft vår fotvårdsspecialist här - förundras fortfarande över att hon gör hembesök - men njuter för fullt, det känns obeskrivligt skönt att få naglar klippta, förhårdnader bortfilade och sist men inte minst få fotmassage då hon efter behandlinger smörjer in och knådar fötterna...ahhh...


Hör och se Birgitta Anderssons "Fötter" nedan... 


http://www.youtube.com/watch?v=K1HX2_uYZxg



Den oumbärliga dottern kom efter sin arbetsdag hit och fullbordade verket genom att hjälpa mig med att duscha, hon såg till att jag blev som en ny människa och nu känner jag mig mycket nöjd med dagen, men främst för hennes omsorg om att få mig att känna mig så bra som det bara går genom att bli omhändertagen från topp till tå.

Vi hann därefter också med att sitta och prata och att berätta ett och annat som är både viktigt och roligt för varandra, sådana stunder behövs, de får mig att må bättre lääänge.

~ Lena ~

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards