Mitt liv och mina tankar

Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Födelsedag

Av Lena - 28 februari 2010 00:45


       

Dagens citat el ordspråk:

"Att vara medveten om att man inte känner till fakta är ett stort steg mot kunskap."

Källa: Benjamin Disraeli

 


 Dagens namn: Maria


Maria kommer av hebreiskans Mirjam som en del menar betyder den upphöjda, andra hävdar barn av våra önskningar eller hav av bitterhet. Den grekiska översättningen av namnet blev Mariam och i latinet blev det Maria. Innan reformationen i Sverige gavs inga barn namnet Maria i vördnad för Jesus mor, men efter reformationen har det blivit desto vanligare. Överhuvudtaget är Maria den kristna världens vanligaste kvinnonamn. Många drottningar och kejsarinnor har burit namnet. Maria har funnits i almanackan sedan 1806 då Gustav IV Adolfs dotter döptes till Amalia Maria Charlotta. Antalet namnbärare är omkring 452 000, av dessa har cirka 83 000 det som tilltalsnamn. Vi kan i dag bland många andra gratulera barnboksförfattaren Maria Gripe, skådespelaren Maria Johansson (Tjorven) och författaren och debattören Maria-Pia Boethius.


Till min bror T som fyller år...han kommer säkert inte att varken se eller läsa det här, men jag firar ändå...vi har slutat uppvakta varandra, men en tanke och ett bloggrattis vill jag ändå ge honom.


  


Mååånga år tidigare...här är jag tillsammans med dagens födelsedagsbarn. :o)

Egentligen är min bror född den 29 februari, men för att han skulle bli firad i "rätt" månad valde våra föräldrar att fira honom idag, men tänk...han har ju egentligen bara "riktig" födelsedag vart 4:de år !!!


  


Till er...Irja, Ragnvi, Skomakar Lisa, Yvonne K, & Margit för era kära kommentarer. =)

 

~ Lena ~

 
 
margit

margit

28 februari 2010 08:33

Gomorron Lena!
Va bra att jag läste nu i din blogg...ser att det är MARIA idag...Vi skall åka till Eskilstuna och GRATTA hennes äldsta barn., Simon som fyller 20 idag...då kanske jag köper tuloaner till henne..när vi ändå ska åka dit. Vi brukar annars inte uppvakta på namnsdagarna...
Vi är så många i släkten...
Hä droppar det från hustaket ser jag...
Kramen!

http://marrgitholm.blogg.se

 
Yvonne R

Yvonne R

28 februari 2010 11:30

Ett underbart fint kort på dig och din bror du visar idag och Grattis till honom. Vara född på skottårsdagen blir ju lite annorlunda.
Kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

28 februari 2010 15:31

Tack för att du påminde mig om att Maria har namnsdag, så förvånad en granne till mig blev när jag ringde och grattade henne i dag :-)
En underbar bild på dig och din bror, ni ser ut som 2 dockor.
Läste tillbaka och såg att du har problem med lungorna, fy vad jobbigt ni måste ha det, när också din man är sjuklig då är det inte så enkelt att klara vardagen. Hade jag bott närmare så skulle jag kommit och hjälpt er. Ha det så bra som ni kan denna gråmulna söndag med nu några regndroppar.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Skomakar-Lisa

Skomakar-Lisa

28 februari 2010 21:57

Ditt ordspråk idag är jättebra och sant ... Vetgiriga jag, frågar alltid när jag inte förstår för på så sätt får man ju veta. Skäms inte för att fråga heller !!!

Att fylla år den 29 februari gör våran måg men honom firar vi i morgon. Han ville själv ha det så.
Ser att vännen Ruth gärna hjälpt er om hon bott närmare och då kan jag säga att det hade jag också gjort. Jisses vad ärenden du kunnat skicka mig på då.

När jag var liten fick jag alltid springa till affären och köpa jäst till mamma och en dag frågade jag vem som skulle ha gjort det om inte jag funnits .... Kommer inte ihåg vad hon svarade men kommer ihåg att jag gillade jäst ... det luktade så gott.
Ha en fortsatt bra kväll vännen !!!
Stor kram till dig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Ragnvi

Ragnvi

1 mars 2010 05:43

Tack för dina helande kramar! Du får massor tillbaka du också!
Grattis i efterskott till brodern! Så söta ni är på fotot!
Kramen!
Ragnvi

http://rankans.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 29 oktober 2010 16:25

    Idag har jag äntligen bestämt att jag stänger bloggen på obestämd tid. Har varken behov eller ork att underhålla den. Dock vill jag betona att den har varit viktig för mig och under en period behövde jag den verkligen. Självklart komme...

Av Lena - 21 maj 2010 18:30

        Dagens citat el ordspråk: "Du kan inte hjälpa de fattiga genom att utrota de rika." Källa: Abraham Lincoln     Dagens namn: Konstantin, Conny Konstantin kommer av latinets constans, som betyder ståndaktig. Konstantin st...

Av Lena - 20 maj 2010 22:45

      Dagens citat el ordspråk: "Billiga saker är inte bra, bra saker är inte billiga." Källa: Kinesiskt ordspråk   Dagens namn: Karolina, Carola Karolina är en feminin form av Carolus det vill säga den latinska motsvarigheten ti...

Av Lena - 19 maj 2010 23:30

      Dagens citat el ordspråk: "Ingenting är för människan så svårt att uthärda som ett liv utan uppgifter och mål." Källa: Blaise Pascal   Dagens namn: Maj, Majken Maj kommer troligen från månadsnamnet maj, Maja var den romersk...

Av Lena - 18 maj 2010 19:45

     Saxifraga 'Haagii', 17 maj 2010 Bilden lånade jag här     Dagens citat el ordspråk: "Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän; att läsa om den är som att återse en gammal bekant." Källa: Kinesiskt ordspråk   ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards