Mitt liv och mina tankar

Alla inlägg under mars 2010

Av Lena - 7 mars 2010 16:51


   

 

Dagens citat el ordspråk:

"Den viktigaste egenskapen hos en skådespelare är att inte kunna göra nå’nting bra, vilket inte på långa vägar är så lätt som det ser ut."

Källa: Alfred Hitchcock


 Dagens namn: Camilla

 

Camilla är ett latinskt namn som betyder offerprästinna. Camilla var också namn på en förromersk drottning. Namnet kom till oss från Frankrike i slutet av 1700-talet.

På 1860- och 1870-talen blev Camilla mycket populärt. Antalet namnbärare är runt 34 400, av dessa har omkring 5 500 det som tilltalsnamn. En liten grupp, cirka 600 kvinnor stavar namnet Kamilla. En Camilla som har namnsdag i dag är modeskaparen Camilla Thulin, grattis!


  


Till er…

Irja, Margit & Ruth för era omtänksamma kommentarer. =)

 

~ Lena ~

Av Lena - 6 mars 2010 18:45


  

Inte det lättaste att uppsöka en annan hamn alla gånger...speciellt inte i livets solnedgång.

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Allt har sin skönhet, men det är inte alla som ser den."

Källa: Konfucius


 Dagens namn: Ebba, Ebbe


Ebba är förmodligen en feminin kortform av Eberhard. Eberhard är av tyskt ursprung och betyder starkt vildsvin. Ebba var förr ett ganska vanligt adligt förnamn och fanns i almanackan sedan 1790-talet för att sedan försvinna. När prins Oscar gifte sig med Ebba Munck af Fulkia 1898 kom namnet åter in i almanackan. Ebba fick ett uppsving på 1990-talet då den populära serien ”Ebba och Didrik” visades i tv. Antalet namnbärare är runt 16 900, av dessa har omkring 10 700 det som tilltalsnamn. Grattis i dag till bland andra debattören, litteraturprofessorn och feministen Ebba Witt-Brattström!


Ebbe är antingen ett gammalt danskt namn - en förkortning av Esbjörn eller Asbjörn i betydelsen gud och björn - eller så härstammar namnet liksom Ebba från det forntyska Eberhard och betyder i så fall starkt vildsvin. Namnet har använts sedan 1300-talet i Sverige men kom inte in i almanackan förrän 1901. Antalet namnbärare är runt 4 100, av dessa har omkring 1 400 det som tilltalsnamn. Vi gratulerar folklivsforskaren Ebbe Schön på namnsdagen!


  

 

Till er...Irja, Ragnvi, Yvonne K, Yvonne R & Skomakar Lisa för era kära kommentarer. :o)

 

  

Det har varit en mäktig dag och en ännu mäktigare eftermiddag, där vi i vårt familje-eller krismöte kommit fram till vissa beslut, medan andra måste få ta lite mer tid för att mogna, ytterligare andra kräver insatser av en utomstående part.

Själv är jag nu alldeles utmattad *suck + snyft*, men tror nog att det till sist kommer att bli beslut som kan accepteras av oss alla inblandade. Återkommer och berättar allteftersom...

 

~ Lena ~

Av Lena - 5 mars 2010 15:10


  

Dagens citat el ordspråk:

"Ett sportevenemang handlar inte om att vinna eller förlora, utan om hur full du blir."

Källa: Homer Simpson

 


 Dagens namn: Tora, Tove

 

Tora kan vara en kortform av kvinnliga namn som börjar med gudanamnet Tor och betyder då dundraren. Eller så är det en femininform av Tore som är en sammansättning av gudanamnet Tor och ett ord som betyder kämpe. Detta fornnordiska namn förekom ofta på gamla runstenar. Tora kom in i almanackan 1901. Antalet namnbärare är omkring 3 200, av dessa har runt 2 100 det som tilltalsnamn.


Tove är den danska kusinen till Tova som i sin tur är en kortform av gamla nordiska kvinnonamn som Torfrid och liknande, vilka alla har med guden Tor att göra. Namnet började användas i Sverige i mitten av 1800-talet. På 1950-talet blev Tove vanligt, kanske inspirerat av Mumintrollens skapare Tove Jansson som tyvärr gick ur tiden för några år sedan. Antalet namnbärare är omkring 5 500, av dessa har runt 4 500 det som tilltalsnamn.


  





Till er…Jessica, Skomakar Lisa, Margit & Ingmarie/Mimmi för era värdefulla kommentarer. =)

 

~ Lena ~

Av Lena - 4 mars 2010 13:30


  

Dagens citat el ordspråk:

"Det är skönt att ha pengar så länge man inte förlorar glädjen över allt man inte kan få för pengar."

Källa: Salvador Dalí

  


 Dagens namn: Adrian, Adriana

 

Adrian kommer från det latinska namnet Adrianus som betyder man från Adria. Som romerskt kejsarnamn skrevs det Hadrianus. Namnet har kommit till oss från Holland. På senare år har Adrian uppnått rejäl popularitet. Antalet namnbärare är omkring 4 100, av dessa har runt 2 300 det som tilltalsnamn.


Adriana är en feminin variant av Adrian med samma betydelser. Namnet är mycket ovanligt både bland äldre och yngre generationer. Antalet namnbärare är runt 600, av dessa har knappt 400 det som tilltalsnamn.


  



Till er...Irja, Ragnvi, Yvonne R, Ruth & Lambergsfrua =D

  

  

  

Låg och läste i natt då det blev strömavbrott...det ställde till det vill jag lova...blev ju tvungen att väcka mannen som då hjälpte till att byta ut min nätdrivna syrgaskoncentrator mot den portabla. Men eftersom vi ju har motordrivna sängar (och såklart inga batterier i fjärrkontrollen) så var ju min säng inte alls bekväm att försöka somna i...den var ju höjd till läsläge, men efter att jag lagt mig så långt ner i sängen som möjligt klarade jag det...inte för att jag sov gott precis men dock...

Detta avbrott varade c:a 4 tim, sedan har det hittills idag varit ett par kortare avbrott...MEN...här är ju utkylt i huset eftersom vårt hus endast värms med el. Så nu efter lunch tänker jag uppsöka sängen igen...läsa lite och sova lite o.s.v

 

~ Lena ~ 

Av Lena - 3 mars 2010 02:15


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"Att ge en dåre goda råd är som att slå vatten på en gås."

Källa: Peder Låle

 


 Dagens namn: Gunborg, Gunvor

 

Gunborg är ett gammalt nordiskt namn sammansatt av ord som betyder strid och beskydd, betydelsen har tolkats som skydd i strid. Namnet kom in i almanackan 1901. Antalet namnbärare är omkring 21 600, av dessa har cirka 7 800 det som tilltalsnamn.


Gunvor är ett fornnordiskt namn som ofta förekom på runstenar, men då som Gunvar. Betydelsen av Gunvor är oklar. Gun betyder strid men vad -vor står för finns det ett antal teorier om, en är att det betyder skydd. Gunvor låg länge i dvala, men återuppväcktes på 1800-talet och blev som allra populärast på

1920- och 1930-talen. Antalet namnbärare är omkring 25 500, av dessa har cirka 13 400 det som tilltalsnamn.


  


Den här hälsningen är till min svåger som firar sin födelsedag hos sin mamma i Indien (om han firar, det är inte så vanligt som hos oss). Förväntar mig alltså inte att han ska se det här men jag uppmärksammar honom iaf. =D


  



Till er...

Ruth, Jessica & Irja för empati och kommentarer =)

 

  

 

Sent igår em ringde vår biståndsbedömare sedan hon fått ett samtal från vår son som kontaktat henne p.g.a vår försämrade hälsa och därmed också livssituation. Vi hade ett givande samtal, hon ville komma hit för att diskutera vidare, men eftersom vi ju ska ha familjerådslag här på lördag så bestämde vi att vi, sedan vi vet var alla parter står, ska kontakta henne under nästkommande vecka. Usch, detta är jättejobbigt !!!

 

PS. Vem väljer att vara pedant...men har man det i generna är det bara att acceptera...har inget annat val förresten. *Suck*

Och även om jag inte orkar göra något längre så VILL jag ändå ha det på mitt sätt...kanske kan ni förstå att jag har ett helvete med det här...men det verkar inte som det är många som anser att det är en sjukdom det också *fniss*, men det är det...och jag har den.

Läs gärna min dotters kommentar igår...där har ni en drabbad till !!!

 

~ Lena ~

Av Lena - 2 mars 2010 15:30

   

 

Dagens citat el ordspråk:

"De gamla skall man ära, de unga skall man lära."

Källa: Isländskt ordspråk

 

 Dagens namn: Ernst, Erna

 

Ernst är ett forntyskt namn som från början var ett tillnamn med betydelsen allvarlig. Namnet började användas på 1300-talet, fast då stavades det Ernest.

I sin nuvarande form har namnet funnits med i almanackan sedan 1831. Antalet namnbärare är runt 16 600, av dessa har omkring 7 700 det som tilltalsnamn.

En mycket berömd Ernst på 1900-talet var revykungen Ernst Rolf. Vi kan i dag bland andra gratulera författaren Ernst Brunner och programledaren och julaftonsvärden Ernst Kirchsteiger på namnsdagen.


Erna är ett forntyskt namn som troligen betyder örnbarn. Det har även föreslagits att namnet kan vara en femininform av Ernst med samma betydelse, allvarlig. Erna har använts i flera hundra år i Sverige. Antalet namnbärare runt 3 400, av dessa har omkring 2 000 det som tilltalsnamn.


  


För era uppskattade kommentarer...

Irja, Jessica , Margit & Anne-Marie !!!

 

  

 

Den inbokade städningen idag klarades av alldeles förträfflig...MEN...eftersom jag är ytterst pedantisk så lider jag efteråt p.g.a jag ju måste ändra så att allt står som jag vill...både prydnadssaker och möbler (framför allt stolar), och det frestar på ska jag säga...nej, nej, jag begär inte att någon som inte delar mitt pedanteri ska kunna förstå. ;o)

Tidigare har detta inte varit ett problem men nu sedan jag blivit så mycket sämre är det faktiskt det.

 

~ Lena ~

Av Lena - 1 mars 2010 12:45


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"Den svartsjuke blir sin egen bödel."

Källa: Isländskt ordspråk

 

Månaden mars har fått sitt namn från den romerske stridsguden Mars som var Roms specielle beskyddare. Ursprungligen började det romerska året med månaden mars.

 

 Dagens namn: Albin, Elvira

 

Albin härstammar från det latinska namnet Albinus som är bildat av ordet albus som betyder vit. Albin finns i almanackan efter den mirakelkunnige helgonbiskopen Albin av Vercelli som levde på 400-talet. En känd svensk Albin var statsminister Per-Albin Hansson (1885-1946), det svenska folkhemmets grundare. Namnet är åter populärt. Antalet namnbärare är runt 11500, av dessa har omkring 5 900 det som tilltalsnamn.


Elvira kommer troligen från spanskan och betyder då med största sannolikhet ”den vita. Enligt andra teorier har namnet antingen tyskt, arabiskt eller västgotiskt ursprung. På det sistnämnda språket skulle Elvira betyda pigg och tillförlitlig. Kortare varianter är Elva och Elvi. Namnet blev populärt i slutet av 1800-talet efter Elvira Madigans tragiska öde. Det var 1889 som cirkusartisten Elvira Madigan tillsammans med sin älskade Sixtens Sparre tog livet av sig. Deras kärlekssaga filmatiserades av Bo Widerberg 1967. Antalet namnbärare är runt 12 700, av dessa har omkring 2 100 Elvira som tilltalsnamn.


  

 

Till er...

Margit, Yvonne R, Ruth, Lambergsfrua, Skomakar Lisa & Ragnvi för era stöttande kommentarer...de värmer verkligen !!!

 

~ Lena ~

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards