Mitt liv och mina tankar

Alla inlägg under maj 2010

Av Lena - 13 maj 2010 18:00


  

Bilden hittade jag och lånade här

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Den som aldrig tänker färdigt får aldrig någonting gjort."

Källa: Italienskt ordspråk

 


I dag är det Kristi himmelsfärds dag.


Den kristna högtiden som alltid är en torsdag, infaller exakt 40 dagar efter påsk, vilket beror på en uppgift i Apostlagärningarnas första kapitel. Där står det att Jesus lät sig ses av apostlarna under 40 dagar efter sin död. I samma kapitel finns den enda egentliga skildringen av himmelsfärden. Den uppståndne Jesus var tillsammans med sina lärjungar då han plötsligt inför deras ögon lyftes upp i höjden, varpå en sky tog honom bort ur deras åsyn. Medan de stod där och stirrade häpna mot himlen uppenbarade sig två vitklädda män vilka lämnade en kortfattad upplysning om hur lärjungarna borde uppfatta vad de sett. Jesus hade blivit upptagen till himlen och skulle återkomma på samma sätt därifrån. Därpå berättas att apostlarna vandrade tillbaka till Jerusalem från oljeberget, där händelsen tydligen hade skett. Vad som hände med de två vitklädda männen får man inte veta. Dagens namn: Linnea, Linn


Linnea kommer från blomsterkungen Linnés latinska familjenamn Linneaus, taget efter en uråldrig lind vid hans fädernesgård. Linnea började användas omkring 1840 och kom in i almanackan 1901. Namnet var mycket populärt kring sekelskiftet. Antalet namnbärare är drygt 58 500, av dessa har runt 8 800 det som tilltalsnamn.


Linn är ett nyare norskt namn som blivit mycket populärt på sistone. Faktiskt är det numera ett av de allra vanligaste tilltalsnamnen. Troligen är Linn en kortform av Linda eller Linnea. Antalet namnbärare är runt 10 200, av dessa har omkring 8 100 det som tilltalsnamn. En känd Linn är Liv Ullmans dotter, fotomodellen Linn Ullman.


  

Gök uti granens topp har jag lånat här

Ur Nationalencyklopedin...
Gökotta, utflykt i naturen tidigt en vårmorgon – ofta Kristi himmelsfärdsdag – vid den tid då göken börjat gala. Avsikten kan ursprungligen ha varit att ta tydor inför framtiden av gökens rop. Gökottan fick en vidare spridning först i början av 1900-talet, inte minst inom folkrörelserna.


Norrgök är sorgegök
Södergök är dödergök

Östergök är tröstergök

Västergäk är bästergök

   
Till Anita & Love för era varma kommentarer =D

 

 

 

Varje vårtermin har de en dag, kallad Almåsskolans dag där de barn som vill, både från mellan- och högstadiet, får uppträda för hela skolan och se'n är det röstning av bästa bidrag...och i år VANN ett av mina älskade barnbarn...Matilda (hon börjar sittande) tillsammans med sin kompis Sophie med "Hey soul sister", de tävlade för högstadiet ;o)

Tack Josefine för att du skrev och skickade klippet...jag älskar dig också =D

 

~ Lena ~  

ANNONS
Av Lena - 12 maj 2010 18:45

   

 

Dagens citat el ordspråk:

"En nudist som ärver en textilfabrik förblir inte nudist någon längre tid."

Källa: Peter Ustinov

 Dagens namn: Charlotta, Lotta


Charlotta kommer från latinets Carolus, det vill säga Karl på svenska, vilket betyder fri man. Betydelsen för Charlotta blir då fri kvinna. På 1700-talet var namnet mycket vanligt bland adeln. Kanske till viss del beroende på Karl XIII:s gemål drottning Hedvig Charlotta. År 1772 kom Charlotta in i almanackan. Antalet namnbärare är omkring 30 600, av dessa har runt 5 900 det som tilltalsnamn.


Lotta är en kortform för Charlotta med samma betydelser. I dag är det vanligast bland kvinnor under 20 år. Namnet är känt i Sverige sedan 1700-talet. Antalet namnbärare är närmare 3 500, av dessa har runt 2 600 det som tilltalsnamn. Grattis till bland andra dansbandsdrottningen Lotta Engberg, som egentligen heter Anna Charlotte Pedersen.


  


Till er…Charlotte, Margit & Love för uppskattade kommentarer =D

 

  

 

Idag har jag tackat ja till lägenhetserbjudandet med motivationen att jag tror det är ett bra boende =D

Skulle det senare visa sig att mannen ändrar sig och vill flytta efter så får vi stå på tur till en större lägenhet eller så får vi kanske bli grannar...vem vet ;o)

Nu återstår att möblera vettigt och rationellt och inte ta med mer än det allra nödvändigaste...det blir nog att köpa nytt  i huvudsak tror jag. Barnen har ju lovat hjälpa till med allt och eftersom de är duktiga på inredning båda två så blir det säkert bra till slut.

 

Det har "tagit" enormt på mitt psyke det här så jag kommer nog inte att orka blogga som tidigare och inte heller att kommentera era inlägg...MEN jag kommer att läsa dem...

Efter flytt av både mig själv och mitt ADSL så hoppas jag att avbrottet inte blir alltför långt.

 

Ha nu en fortsatt fin onsdagkväll alla =)

 

~ Lena ~

ANNONS
Av Lena - 11 maj 2010 19:20

    

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"En gentleman håller handen beskyddande över en kvinna till dess han själv slår till."

Källa: Mike Crump

 

 


Dagens namn: Märta, Märit


Märta är en fornsvensk form av Margareta som i sin tur är av grekiskt ursprung och betyder pärla. Det var tidigare ett vanligt namn, i de äldre generationerna tillhör det ett av de femtio vanligaste. När namnet började användas på 1300-talet stavades det Märeta. År 1901 föddes en Märtha, den blivande första kronprinsessan av Norge i modern tid. Antalet namnbärare är runt 34 200, av dessa har omkring 17 700 det som tilltalsnamn. Knappt 2 000 stavar namnet Märtha.


Märit är en sidoform till Märta med samma betydelse och började användas på 1890-talet. Det är ett mycket ovanligt namn. Antalet namnbärare är runt 1 900, av dessa har omkring 800 det som tilltalsnamn. Ett knappt hundratal stavar namnet Märith.


  


Till er…

Jessica, Ruth & Yvonne R för engagerade kommentarer =)

 

~ Lena ~

Av Lena - 10 maj 2010 21:15


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"Det vackraste sättet att ändra på sig är att be om förlåtelse.”

Källa: Stig Johansson

 


Dagens namn: Esbjörn, Styrbjörn


Esbjörn är ett ovanligt namn som går tillbaka till vikingatiden. Det är en yngre variant av Asbjörn som är bildat av as, som betyder gud, och ordet björn. Esbjörn har firat namnsdag den 10 maj sedan 1901 och har efter en utflykt under 1990-talet numera återbördats till sin gamla plats i almanackan. Det är mycket ovanligt bland de yngsta men håller sakta på att bli lite vanligare. Enstaka år har Esbjörn varit ett av de 300 vanligaste tilltalsnamnen. Inte heller i äldre generationer är namnet speciellt vanligt. Antalet namnbärare är omkring 1 900, av dessa har runt 500 det som tilltalsnamn.


Styrbjörn är ett vikingatida namn som åter väcktes till liv i början av 1800-talet. Betydelsen är troligen den stridige och ostyrige Björn. Det är ett av de allra ovanligaste namnen som finns i den svenska almanackan, bland 1990-talets barn finns det bara ett tjugotal. Totalt finns det drygt 400 som heter så, av dessa har runt 150 det som tilltalsnamn. Sin ovanlighet till trots har namnet dock fått en plats i namnlängden.


  
Till er...

Anita & Yvonne R för uppskattade kommentarer =D

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min älskade dotter har besökt mitt ev nya boende idag, och nu är jag vilsnare än någonsin ;o)...men jag måste och vill bestämma mig så därför ska jag låta det mogna under ett par dagar och hoppas sedan kunna vara fast förankrad i det beslut jag då kommer att fatta.

 

~ Lena ~

Av Lena - 9 maj 2010 22:45


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"Den som säger sanningen syndar inte men han skapar besvär."

Spanskt ordspråk

 I dag är (har det varit) Europadagen.

 

Dagen är en symbol för Europeiska unionen som politisk enhet. Denna dag år 1950 lade Frankrikes utrikesminister Robert Schuman fram förslaget, Schumandeklarationen, om att skapa ett enat Europa för att upprätthålla freden. Förslaget anses ha inlett det samarbete som i dag representeras av Europeiska unionen. EG beslöt vid sitt toppmöte i Milano 1985 att fira den 9 maj som Europadagen.


Dagens namn: Reidar, Reidun


Reidar är ett fornnordiskt namn som tros betyda hemmets värnare. I Sverige började det användas i slutet av 1800-talet men blev vanligt först på 1930-talet. Antalet namnbärare är runt 1 600, av dessa har knappt 600 det som tilltalsnamn. En av dessa är Reidar Jönsson som bland annat skrev boken ”Mitt liv som hund”, som Lasse Hallströms film med samma namn byggde på.


Reidun är en kvinnlig variant av Reidar med samma betydelse, och är därför ett av mycket få namn som fick en plats i den nya namnlängden i almanackan 2001. Det finns bara en enda flicka som fått Reidun som tilltalsnamn under 1990-talet. Antalet namnbärare är lite fler än 600, av dessa har omkring 400 det som tilltalsnamn.


  


Till er...

Lambergsfrua, Irja & Margit för omtänksamma kommentarer =D

~ Lena ~

Av Lena - 8 maj 2010 15:58

   

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Det är inte arbetet, som tar död på en man, utan bekymren."

Engelskt ordspråk

 

 

Dagens namn: Åke

 

Åke är ett gammalt danskt och svenskt namn som hittats bland annat på ett antal runstenar. Det motsvarar det forntyska namnet Anicho som betyder lillefar. Men det finns fler tolkningar, en del påstår att namnet skulle vara guden Tors namn, Åke-Tor, som Tor fick efter sitt åkande i vagnen dragen av två bockar, andra menar att Åke skulle betyda den plöjande eller plogman. Namnet var mycket vanligt i medeltida stormansätter, men är ganska ovanligt i dag. Antalet namnbärare är runt 104 700, av dessa har omkring 23 900 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi säga till bland andra journalisten, författaren och revymakaren Åke Cato!

 

  

  

Till er...Yvonne K, Anita & Jessica för värdefulla kommentarer =)

 

  

~ Lena ~

Av Lena - 7 maj 2010 23:15

 

  

Återanvänd bild och text (sept 2009) 

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel utan de som levt varje minut."

Källa: Colette

 Dagens namn: Carina, Carita

 

Carina kommer från latinets carus som betyder kär. Carina var en kristen martyr som på 200-talet blev helgonförklarad. Namnet blev dopnamn på 1890-talet men blev inte populärt förrän på 1950-talet. I dag heter runt 50 500 personer Carina och omkring 32 100 har det som tilltalsnamn. Runt 4 500 stavar det Karina. Grattis till bland andra författaren Carina Rydberg!


Carita är ett italienskt namn som kommer från latinets caritas som betyder barmhärtighet. Namnet är känt i Sverige sedan sekelskiftet. I dag är antalet namnbärare omkring 2 500, av dessa har cirka 1 300 det som tilltalsnamn. Runt 300 stavar namnet Karita.     


                               


Till er...Love, Ruth, Lambergsfrua & Margit för era gulliga 

    och engagerade kommentarer =D

    

  

 

För den som undrar vill jag berätta att jag har skickat ärendet vidare till dottern så att hon ensam eller med hjälp av någon hon litar på ska kunna ge mig en så bra bild att jag med ledning av den kan "se klart" om det erbjudna boendet är något för mig eller ej. Hon brukar aldrig göra mig besviken ;o)

 

~ Lena ~

Av Lena - 6 maj 2010 23:14

  

 

Bilden på Golden Gate at night hittade jag här 

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise."

Källa: John Steinbeck

 


Dagens namn: Marit, Rita                      


Marit är en gammal svensk kortform för Margareta. Det är av grekiskt ursprung och betyder pärla. Antalet namnbärare är omkring 2 600, av dessa har runt 1 600 det som tilltalsnamn. Grattis säger vi till bland andra samhällsdebattören, före detta EU-kommissionären och folkpartisten Marit Paulsen!


Rita är en kortform av det italienska Margarita, som kommer från det grekiska Margareta som betyder pärla. Namnet har använts som förnamn i lite drygt 100 år. I dag börjar det bli allt vanligare. Antalet namnbärare är omkring 3 800, av dessa har cirka 2 700 det som tilltalsnamn. En känd Rita var det rödhåriga ”bombnedslaget”, den amerikanska skådespelerskan Rita Hayworth, vars egentliga namn var Margarita Carmen Cansino.


  


Detta tack är till er...Jessica, min älskade dotter & Camilla H som också hälsat på och lämnat ett fint avtryck =D

 

  

 

Nu har jag det riktigt jobbigt kan jag berätta...redan igår då jag fick erbjudande om ett boende var ju min reaktion att jag önskat en 2:a och inte vet om jag orkar göra en ny flytt den dag mannen ev ändrar sig och vill flytta (jag klarar mig ju med en 1:a), men redan att flytta en gång känns nästan övermäktigt och att orka med en andra flytt vet jag inte om jag öht klarar av.  

Ska dock invänta närmare information innan jag bestämmer mig, och jag har sedan c:a 1 vecka på mig att lämna mitt besked.


~ Lena ~

Presentation

Vädret

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv och mina tankar med Blogkeen
Följ Mitt liv och mina tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se