Mitt liv och mina tankar

Senaste inläggen

Av Lena - 11 mars 2010 15:19

  Dagens citat el ordspråk:

"Den mest förgörande formen av inbördeskrig är att försöka besegra sig själv."

Källa: Stig Johansson


 Dagens namn: Edvin, Egon

 

Edvin har engelskt ursprung och är en sammansättning av ord som betyder rikedom och vän. Det kan betyda vän av rikedom. Den förste kungen av Northumberland hette Edvin och blev helgon. Han har givit namn åt staden Edinburgh.

I fornsvenskan finns ett motsvarande namn i Ödhin med samma betydelse. Edvin kom till Sverige i slutet av 1700-talet och har funnits i almanackan sedan 1901. Det har på sistone börjat bli relativt vanligt som dopnamn. En känd Edvin som på sin tid medverkade i över 100 filmer var skådespelaren Edvin Adolphson. Antalet namnbärare är runt 12 100, av dessa har omkring 2 700 det som tilltalsnamn.


Egon är ett forntyskt namn som sägs betyda vän med svärd. Det var länge populärt i tyska adelskretsar och kom till Sverige under 1800-talet.

Populärast var det under åren 1910-1930. Antalet namnbärare är runt 7 700, av dessa har cirka 2 000 det som tilltalsnamn.


  


Till er...Yvonne K, Skomakar Lisa, Margit, Ruth, Yvonne R & Charlotte för era kära och välkomna kommentarer =D

 

  

 

Det har inte hänt något alls här idag...om man nu inte tycker det är värt att skriva om att det på matsedeln för veckan står att det skulle serveras ärtsoppa idag...men att den tagit slut så i stället blev det grönsakssoppa...nej, jag tänkte väl att det inte var något att skriva om...så därför gjorde jag det *skratt*.

 

~ Lena ~

ANNONS
Av Lena - 10 mars 2010 16:54


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"En cyniker är en människa som anser andra lika lite värda som honom själv."

Källa: Frank Sinatra.

 


 Dagens namn: Edla, Ada

 

Edla är ett germanskt namn som betyder den ädla. Det påstås att vår egen

Olof Skötkonung hade en drottning med detta namn. Edla stavades Edela när

det började användas i Sverige på 1500-talet. Sin storhetstid hade namnet vid förra sekelskiftet. Vanligast har det varit i Skåne. Antalet namnbärare är omkring 2 000, av dessa har runt 1 000 det som tilltalsnamn.


Ada var en av nykomlingarna i 2001 års kalender även om hon tidigare firades inofficiellt den 4 mars tillsammans med Adrian och Adriana. Namnet är av hebreiskt ursprung och betyder prydnad. I Bibeln finner vi namnet på Esaus hustru. Namnet var som populärast vid början av förra seklet men börjar åter öka något i popularitet, i varje fall som andranamn. Antalet namnbärare är drygt 1 100, av dessa har över 700 det som tilltalsnamn.


  
Till er...Lambergsfrua, Ruth & Irja för era uppskattade kommentarer :o)

 

    

 

Har just "vinkat av" S, vår fotvårdsspecialist som skulle varit här igår, men som då fick förhinder.

Men nu känner vi oss mycket nöjda och tillfreds efter hennes behandling av våra fötter iaf...tänk om allt annat kändes lika bra.

 

Sonen ringde idag igen sedan han pratat med vår biståndshandläggare och de hade med "vårt goda minne" bestämt att de ska komma hit för ett utredningssamtal nästa onsdag.

Så det kommer garanterat att bli en vecka där tankarna kommer att snurra som i en torktumlare...men, låt dem göra det...alltid faller väl något på plats under tiden. =D

 

 

Försvinner en stund med Elvis ;o)

 

~ Lena ~

ANNONS
Av Lena - 9 mars 2010 12:20

  Dagens citat el ordspråk:

"Det är ett val - bli avundsjuk eller låt bli."

Källa: Odd Nerdrum Dagens namn: Torbjörn, Torleif

 

Torbjörn är ett fornnordiskt namn, vanligt på runstenar. Det består av två ord, gudanamnet Tor och björn och betyder följaktligen Tors björn. Torbjörn plockades in i almanackan 1901 till minne av kemisten Torbjörn Bergman. Antalet namnbärare är omkring 23 000, av dessa har närmare 11 800 det som tilltalsnamn. Vi kan bland andra gratulera förre statsministern Torbjörn Fälldin, sångaren och låtskrivaren Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt och författaren Torbjörn Säve.


Torleif är ett fornnordiskt namn som är en sammansättning av gudanamnet Tor och namnet Leif som betyder arvinge. Namnet betyder alltså någonting i stil med Tors arvinge. I dag är det ett mycket ovanligt namn, bara drygt 600 heter Torleif. Av dessa har 266 det som tilltalsnamn. Och så har vi ju dansbandet Torleifs förstås!


  

 

Till er...

Käraste svägerska I-M och bror A, Yvonne R,

Skomakar Lisax2, Anne-Marie & Irja för era kommentarer. =)

 

  


Ing-Marie...håller med om att nu när beslutet är fattat känns det bättre på ett sätt...nu står jag inte som en åsna mellan hötappar...jag har valt...äntligen !!!

 

  

 

Precis nu ringde sonen sedan han både igår och idag sökt vår biståndshandläggare som tyvärr är sjuk, ingen skugga på henne, men är det inte typiskt, att nu när bollen väl börjat rulla vill vi att den ska rulla fort *skratt*.

 

Mannen har varit på lab och tagit om det PK-prov som "strulade" i fredags och ligger och vilar för tillfället.

Snart kommer lunchen som idag består av torskpanetter med potatis, kall sås och ärter, och som efterrätt blir det tropisk kräm.

 

~ Lena ~

Av Lena - 8 mars 2010 11:30

  

 Klicka på bilden för att se animering.

 

 

Dagens citat el ordspråk:

Alla vill leva längre, men ingen vill bli gammal

Källa: Benjamin Franklin

 

 

 Dagens namn: Siv

 

Siv var enligt nordisk mytologi namnet på guden Tors hustru. Namnet betyder hustru. Siv blev på 1930-talet och efter kriget mycket populärt. Antalet namnbärare är omkring 43 200, av dessa har runt 30 000 det som tilltalsnamn. Vi kan bland andra gratulera sångerskan Siv Malmkvist på namnsdagen.

  
 

Till dig Irja för dina alltid välkomna och uppskattade kommmentarer. =)

 

 

    

Den stora nödvändiga förändringen med en flytt har börjat sjunka in, men ingen mår ju bättre för det...det är ju omständigheter som bestämt och inte vi *snyft*. 

Nåväl, nu är det som det är, men väntan kan säkert bli lång innan alla steg är tagna på den nu påbörjade vandringen...men, men vi får väl ta ett steg och en dag i sänder...

 

~ Lena ~

Av Lena - 7 mars 2010 16:51


   

 

Dagens citat el ordspråk:

"Den viktigaste egenskapen hos en skådespelare är att inte kunna göra nå’nting bra, vilket inte på långa vägar är så lätt som det ser ut."

Källa: Alfred Hitchcock


 Dagens namn: Camilla

 

Camilla är ett latinskt namn som betyder offerprästinna. Camilla var också namn på en förromersk drottning. Namnet kom till oss från Frankrike i slutet av 1700-talet.

På 1860- och 1870-talen blev Camilla mycket populärt. Antalet namnbärare är runt 34 400, av dessa har omkring 5 500 det som tilltalsnamn. En liten grupp, cirka 600 kvinnor stavar namnet Kamilla. En Camilla som har namnsdag i dag är modeskaparen Camilla Thulin, grattis!


  


Till er…

Irja, Margit & Ruth för era omtänksamma kommentarer. =)

 

~ Lena ~

Av Lena - 6 mars 2010 18:45


  

Inte det lättaste att uppsöka en annan hamn alla gånger...speciellt inte i livets solnedgång.

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Allt har sin skönhet, men det är inte alla som ser den."

Källa: Konfucius


 Dagens namn: Ebba, Ebbe


Ebba är förmodligen en feminin kortform av Eberhard. Eberhard är av tyskt ursprung och betyder starkt vildsvin. Ebba var förr ett ganska vanligt adligt förnamn och fanns i almanackan sedan 1790-talet för att sedan försvinna. När prins Oscar gifte sig med Ebba Munck af Fulkia 1898 kom namnet åter in i almanackan. Ebba fick ett uppsving på 1990-talet då den populära serien ”Ebba och Didrik” visades i tv. Antalet namnbärare är runt 16 900, av dessa har omkring 10 700 det som tilltalsnamn. Grattis i dag till bland andra debattören, litteraturprofessorn och feministen Ebba Witt-Brattström!


Ebbe är antingen ett gammalt danskt namn - en förkortning av Esbjörn eller Asbjörn i betydelsen gud och björn - eller så härstammar namnet liksom Ebba från det forntyska Eberhard och betyder i så fall starkt vildsvin. Namnet har använts sedan 1300-talet i Sverige men kom inte in i almanackan förrän 1901. Antalet namnbärare är runt 4 100, av dessa har omkring 1 400 det som tilltalsnamn. Vi gratulerar folklivsforskaren Ebbe Schön på namnsdagen!


  

 

Till er...Irja, Ragnvi, Yvonne K, Yvonne R & Skomakar Lisa för era kära kommentarer. :o)

 

  

Det har varit en mäktig dag och en ännu mäktigare eftermiddag, där vi i vårt familje-eller krismöte kommit fram till vissa beslut, medan andra måste få ta lite mer tid för att mogna, ytterligare andra kräver insatser av en utomstående part.

Själv är jag nu alldeles utmattad *suck + snyft*, men tror nog att det till sist kommer att bli beslut som kan accepteras av oss alla inblandade. Återkommer och berättar allteftersom...

 

~ Lena ~

Av Lena - 5 mars 2010 15:10


  

Dagens citat el ordspråk:

"Ett sportevenemang handlar inte om att vinna eller förlora, utan om hur full du blir."

Källa: Homer Simpson

 


 Dagens namn: Tora, Tove

 

Tora kan vara en kortform av kvinnliga namn som börjar med gudanamnet Tor och betyder då dundraren. Eller så är det en femininform av Tore som är en sammansättning av gudanamnet Tor och ett ord som betyder kämpe. Detta fornnordiska namn förekom ofta på gamla runstenar. Tora kom in i almanackan 1901. Antalet namnbärare är omkring 3 200, av dessa har runt 2 100 det som tilltalsnamn.


Tove är den danska kusinen till Tova som i sin tur är en kortform av gamla nordiska kvinnonamn som Torfrid och liknande, vilka alla har med guden Tor att göra. Namnet började användas i Sverige i mitten av 1800-talet. På 1950-talet blev Tove vanligt, kanske inspirerat av Mumintrollens skapare Tove Jansson som tyvärr gick ur tiden för några år sedan. Antalet namnbärare är omkring 5 500, av dessa har runt 4 500 det som tilltalsnamn.


  

Till er…Jessica, Skomakar Lisa, Margit & Ingmarie/Mimmi för era värdefulla kommentarer. =)

 

~ Lena ~

Av Lena - 4 mars 2010 13:30


  

Dagens citat el ordspråk:

"Det är skönt att ha pengar så länge man inte förlorar glädjen över allt man inte kan få för pengar."

Källa: Salvador Dalí

  


 Dagens namn: Adrian, Adriana

 

Adrian kommer från det latinska namnet Adrianus som betyder man från Adria. Som romerskt kejsarnamn skrevs det Hadrianus. Namnet har kommit till oss från Holland. På senare år har Adrian uppnått rejäl popularitet. Antalet namnbärare är omkring 4 100, av dessa har runt 2 300 det som tilltalsnamn.


Adriana är en feminin variant av Adrian med samma betydelser. Namnet är mycket ovanligt både bland äldre och yngre generationer. Antalet namnbärare är runt 600, av dessa har knappt 400 det som tilltalsnamn.


  Till er...Irja, Ragnvi, Yvonne R, Ruth & Lambergsfrua =D

  

  

  

Låg och läste i natt då det blev strömavbrott...det ställde till det vill jag lova...blev ju tvungen att väcka mannen som då hjälpte till att byta ut min nätdrivna syrgaskoncentrator mot den portabla. Men eftersom vi ju har motordrivna sängar (och såklart inga batterier i fjärrkontrollen) så var ju min säng inte alls bekväm att försöka somna i...den var ju höjd till läsläge, men efter att jag lagt mig så långt ner i sängen som möjligt klarade jag det...inte för att jag sov gott precis men dock...

Detta avbrott varade c:a 4 tim, sedan har det hittills idag varit ett par kortare avbrott...MEN...här är ju utkylt i huset eftersom vårt hus endast värms med el. Så nu efter lunch tänker jag uppsöka sängen igen...läsa lite och sova lite o.s.v

 

~ Lena ~ 

Presentation

Vädret

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010
>>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv och mina tankar med Blogkeen
Följ Mitt liv och mina tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se