Mitt liv och mina tankar

Senaste inläggen

Av Lena - 27 mars 2010 18:31


  

 Klicka för att se animering.

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Att göra film är den långsammaste verksamheten på jorden näst efter att tillverka fossil."

Källa: Aaron Latham

 


 Dagens namn: Rudolf, Ralf

 

Rudolf är ett vanligt namn bland äldre. Bland de yngre däremot har inte namnet varit någon succé. Rudolf är ett tyskt namn som bildats av två ord som betyder ära och varg. Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet men blev vanligt först på 1800-talet. Det togs in i almanackan 1901 i stället för Rubert som ansågs omodernt. Antalet namnbärare är runt 6 100, av dessa har omkring 1 000 det som tilltalsnamn. Ett 50-tal män stavar namnet Rudolph.


Ralf är ett normandiskt namn som kom till Sverige från England på 1800-talet. Det stammar troligen från fornordiska Roedwulf eller Ratwulf vilka är en sammansättning av ord för råd och varg. Det kan även vara en förkortning av Rafael och betyder i så fall Gud har helat. I sin nuvarande kortform kom namnet med normanderna till England efter deras erövring av landet 1066. Runt 4 700 personer heter Ralf, av dessa har cirka 3 000 det som tilltalsnamn. Omkring en tredjedel stavar namnet Ralph. Vi kan bland andra gratulera gamle fotbollsstjärnan Ralf Edström på namnsdagen.


  Till dig Ruth för din kommentar =)

 

   Glöm inte ändra klockan i natt =D

 

~ Lena ~ 

ANNONS
Av Lena - 26 mars 2010 18:45


  

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Det kräver ofta mer mod att våga göra rätt än att frukta att göra fel."

Källa: Abraham Lincoln

 


 Dagens namn: Emanuel

 

Emanuel är en grekisk form för hebreiskans Immanuel som betyder Gud med oss och som först omnämns i den stavningsformen i Jesaja 7:14.

I Matteusevangeliet 1:23 står: ”Jungfrun skall bli havande och föda en son, och man skall ge honom namnet Emmanuel”. Namnet kom in i almanackan 1691 och var mycket populärt under senare delen av 1800-talet, framförallt i frireligiösa kretsar. Antalet namnbärare är runt 30 000, av dessa har drygt 1 800 det som tilltalsnamn. Runt 500 stavar namnet Emmanuel. Sveriges mest berömda Emanuel är nog Emanuel Swedenborg, naturfilosofen och mystikern som levde 1688-1772.


  
Till er...Irja, Love, Lambergsfrua, Ruth & Skomakar Lisa för era alltid så välkomna och kära kommentarer =)

 

                 

 

Mina tankar håller mig verkligen sysselsatt, och detta helt i onödan...önskar jag kunde slå ifrån mig allt till den dag jag får besked om vart jag blir erbjuden att flytta och DÅ börja planera det jag har att se fram emot och ta tag i...i stället håller jag på att måla upp det ena scenariot efter det andra i mitt inre och blir sååå frustrerad på mig själv, men KAN inte "stänga" av.

I och med att allt som rör sig i skallen resulterar i att jag inte kan koncentrera mig på det lilla jag ändå SKULLE kunna planera, blir det i stället som en sorts spärr och jag kan inte förmå min kropp till att utföra något alls, bara dessa eviga tankar som mal och mal.

 

Vissa dagar orkar jag inte ens ta mig runt och kommentera i era bloggar kära vänner...MEN...jag har kondition till att hälsa på hos er var och en *skratt*, så jag hänger fortfarande me´.

 

Nu blir det roligare...

  

 

 

Det var bättre förr...

 

~ Lena ~

ANNONS
Av Lena - 25 mars 2010 10:45


   

Dagens citat el ordspråk:

"Man kan inte varaktigt hjälpa människor genom att utföra det som de borde göra själva."

Källa: Abraham Lincoln

  

 

  

Bebådelsen NT - The Annunciation av John Scott

   Dagens namn: Från och med 2001 har ingen namnsdag den 25 mars. Tidigare firades Mary och Marion.

I dag kallas dagen Jungfru Marie bebådelsedag.


I dag är det Jungfru Marie Bebådelsedag som firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Jesus "blev till". Jungfru Marie bebådelsedag handlar om hur ängeln Gabriel bebådade (förutsade) Jesu födelse. År 1684 infördes traditionen att, när 25 mars infaller i stilla veckan, firas jungfru Maria bebådelsedag på lördagen före palmsöndagen eller på tredjedag påsk. Den traditionen fortlever i den katolska och ortodoxa kyrkan men är sedan 1953 ändrad i Svenska kyrkan, där dagen numera alltid firas på söndagen som infaller 22-28 mars, om inte palmsöndagen infaller under denna period eller tidigare. I så fall hamnar Jungfru Marie bebådelsedag på söndagen före palmsöndagen.


Den 25 mars var förr en viktig dag i kristenheten även i andra avseenden. Denna dag skedde enligt traditionen även Adams skapelse, Abrahams offer och tåget över Röda havet. Föreställningar av det slaget var en gång mycket utbredda och har att göra med kronologiska spekulationer som delvis är mycket äldre än kristendomen. Dagen lär ha firats i öst före kristen tid och infördes som helgdag i Rom först på 600-talet.


  I dag är det också våffeldagen, vilket faktiskt är ett hörfel. Vårfrudagen, det vill säga Maria bebådelse, blev under medeltiden vårfredagen som lät som våffeldagen och på den vägen är det. Frossa på en nygräddad våffla i dag!


  

Till dig Margit för kär kommentar !!!

 

~ Lena  ~ 

Av Lena - 24 mars 2010 21:05


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"Det finns många sätt att skydda sig mot frestelser, men det bästa är feghet."

Källa: Mark Twain

 


 Dagens namn: Gabriel, Rafael

 

Gabriel kommer från hebreiskan och betyder Guds sändebud, ibland även tolkat som Guds kämpe. Gabriel var bebådelsens ängel och dessutom en av ärkeänglarna. Namnet har de allra senaste åren ökat i popularitet. Antalet bärare är runt 7 900, av dessa har omkring 3 900 det som tilltalsnamn. En som har namnsdag i dag är Systembolagets tidigare chef Gabriel Romanus.


Rafael är en annan av ärkeänglarna. Rafael är alltså ett hebreiskt namn som betyder Gud har helat. Från att ha varit mycket ovanligt har namnet blivit något vanligare på senare år. Antalet namnbärare är knappt 1 300, av dessa har runt 400 det som tilltalsnamn. En historiskt mycket känd Rafael var den italienska renässansmålaren Rafael som levde och verkade mellan 1483 och 1520.


  


För era uppskattade kommentarer...

Skomakar Lisa, Love, Anne-Marie & Ruth !!!

 

 

 

Till skillnad från alla dansande tjejer...här ett par killar ;o)


~ Lena ~

Av Lena - 23 mars 2010 14:39


  

Dagens citat el ordspråk:

"Friskt vågat, hälften vunnet."

Källa: Svenskt ordspråk

 

 

 Dagens namn: Gerda, Gerd

 

Gerda är förmodligen en ombildning av Gerd, men kan även komma från det tyska ordet Gerdeke. Det betyder troligen den som skyddar eller den som hör till gården (jämför med orden omgärda och gård). I slutet av 1800-talet var Gerda ett riktigt modenamn, men numera är det ovanligt bland de yngre. Antalet namnbärare är runt 7 200, av dessa har lite fler än 4 000 det som tilltalsnamn.


Gerd är ett gammalt nordiskt namn av samma ursprung som Gerda och betyder förmodligen den som skyddar eller den som hör till gården. Gerd hette fruktbarhetsguden Frejs maka. Hon var en skön dotter till jättarna. Antalet namnbärare är runt 25 000, av dessa har omkring 16 600 det som tilltalsnamn.


  


Till er...Lambergsfrua, Ruth, Margit x 2, Irja, Ragnvi för era värdefulla kommentarer ;o)

 


Skön musik som lugnar =)

  

~ Lena ~

Av Lena - 22 mars 2010 14:01


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"Den vise förstår av sig själv."

Källa: Finskt ordspråk

 


 Dagens namn: Kennet, Kent

 

Kennet är från början keltiskt och betyder skön. Skottlands förste kung ska ha varit Kenneth MacAlpine som levde på 800-talet. Namnet var mycket populärt i Sverige under framför allt 1940- och 1950-talen. Varianter och kortformer av Kennet är till exempel Ken och Kenny. Antalet namnbärare är runt 33 300, av dessa har omkring 16 400 det som tilltalsnamn. Den utan jämförelse vanligaste stavningen är Kenneth. En mycket känd Kenneth är den engelske skådespelaren och regissören Kenneth Branagh, känd bland annat för sina lite okonventionella Shakespeare-filmatiseringar.


Kent var också mycket populärt mellan 1940- och 1960-talen, men är inte alltför vanligt numera. Namnet är en variant av Kennet med samma betydelse. Antalet namnbärare är runt 32 200, av dessa har omkring 20 000 Kent som tilltalsnamn.


  


Till er...Ragnvi, Skomakar Lisa, Lambergsfrua x 2,

Ing-Marie m.fam, Love & Ingmarie/Mimmi för stöd och uppskattade kommentarer =D

 

  

 

Förmodligen kommer jag att skriva om och om igen om samma sak...men ni vet...varav hjärtat är fullt så talar munnen. =)

Har undersökt en del på nätet om kommunens olika boende för oss gamla och sjuka och funnit att det finns 14 alternativ. Självklart är ju inte alla aktuella eftersom en del är riktade till en viss målgrupp. Men nu börjar det svåra för mig som är så jäkla nyfiken och alls inte kan se tiden an som jag brukar skriva...jag vill veta...och jag vill veta NU !!!

 

~ Lena ~

Av Lena - 21 mars 2010 07:45
   

 

Dagens citat el ordspråk:

"Det finns inget ont i själva kapitalismen. Det onda ligger i hur den används."

Källa: Mahatma Gandhi

 

 

I dag  den 21 mars är det Jungfru Marie Bebådelsedag som firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Jesus "blev till". Jungfru Marie bebådelsedag handlar om hur ängeln Gabriel bebådade (förutsade) Jesu födelse. År 1684 infördes traditionen att, när 25 mars infaller i stilla veckan, firas jungfru Maria bebådelsedag på lördagen före palmsöndagen eller på tredjedag påsk. Den traditionen fortlever i den katolska och ortodoxa kyrkan men är sedan 1953 ändrad i Svenska kyrkan, där dagen numera alltid firas på söndagen som infaller 22-28 mars, om inte palmsöndagen infaller under denna period eller tidigare. I så fall hamnar Jungfru Marie bebådelsedag på söndagen före palmsöndagen, vilket är fallet i år. Dagens namn: Bengt


Bengt är den svenska formen av det latinska Benedictus som betyder den välsignade. Den som äras med namn i almanackan är den helige Benediktus av Nursia som grundade benediktinorden på 500-talet. Namnet har använts sedan 1300-talet i Sverige, fast då stavades det Benkt. Bengt har varit ett vanligt namn inom mer välbärgade familjer. År 1901 kom namnet in i almanackan. Nuförtiden är det mycket vanligt, drygt 111 900 heter Bengt och av dessa har runt 66 300 det som tilltalsnamn. Vi kan gratulera före detta folkpartiledaren och ordföranden i styrelsen för Finansinspektionen Bengt Westerberg och före detta riksbankschefen Bengt Dennis. Vi gratulerar också det tiotal kvinnor som heter Bengt.

 


  


Varma och innerliga hälsningar på födelsedagen kära

Ing-Marie =)

Hoppas din dag blir som du...för då blir den toppen ;o)

 

 

   

Till er...Yvonne R & Margit för era uppskattade kommentarer =)

 

~ Lena ~  

Av Lena - 20 mars 2010 14:45


  

Bilden kommer från Ikéa

 

Dagens citat el ordspråk:

"Det är svårare att vara en hederlig människa i åtta timmar än en hjälte i en kvart."

Källa: Jules Renard

 


I dag är det vårdagjämningen. Nu blir dagarna längre än nätterna. 

År 2010 inträffar vårdagjämningen den 20 mars kl 18:32 i Sverige

 

 

 Dagens namn: Joakim, Kim

 

Joakim kommer från hebreiskan och betyder Gud skall upprätta. En omtalad namne möter vi i Gamla testamentets apokryfiska böcker, Joakim i Babylon som var gift med den badande hustrun Susanna. Den Joakim som hedras i dag är Jesus morfar. Om honom berättas att han och hans hustru Anna länge levde barnlösa. Joakim var en mycket from man som offrade en tredjedel av allt han ägde till templet i Jerusalem, och ändå blev han bortkörd därifrån av en präst som menade att barnlösheten var Guds straff. Han gav sig då sorgsen ut i öknen utan att ens ta avsked av hustrun. Men efter 40 dagar och 40 nätter drömde de båda makarna samma dröm, att de skulle mötas vid ”Den gyllene porten” i Jerusalem. Så blev det, och när de kom emot varandra blev Anna mirakulöst nog havande och födde vad det led Maria, Jesus mor. Joakim var då 80 år gammal. Antalet namnbärare är drygt 48 100, av dessa har runt 30 100 det som tilltalsnamn. Stavningen Joakim är den vanligaste men även stavningarna Joachim och Joacim är ganska frekventa. De har runt 5 000 respektive 3 200 namnbärare. Vi kan gratulera den gamla Ebba Grön- och Imperiet-medlemmen Joakim Thåström, som får fira dubbelt, då han även fyller år.


Kim kan antingen vara en förkortning av det keltiska, numera engelska namnet Kimball som betyder krigsledare eller så är det en kortform av Joakim som betyder Gud skall upprätta. Namnet fick fotfäste i Sverige med författaren Rudyard Kiplings populära roman ”Kim” från 1901. År 1919 kom det in i almanackan men blev populärt först på 1950-talet. Sedan dess har det vuxit i popularitet. Antalet manliga namnbärare är drygt 10 200, av dessa har runt 7 800 det som tilltalsnamn. Även om namnet i Sverige oftast är ett mansnamn heter så många som runt 3 600 kvinnor Kim, och av dessa har drygt 2 200 Kim som tilltalsnamn. En av dessa kvinnor är skådespelaren Kim Anderzon (född Kerstin Kristina Birgitta Andersson) som även fyller år i dag.


  Till er...Anne-Marie, Yvonne K & Lambergsfrua för era kära kommentarer =D

 

~ Lena ~

Presentation

Vädret

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010
>>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv och mina tankar med Blogkeen
Följ Mitt liv och mina tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se