Mitt liv och mina tankar

Senaste inläggen

Av Lena - 19 mars 2010 04:00


  


Dagens citat el ordspråk:

"Alkohol har, trots många försök, aldrig botat någon förkylning - men det har aldrig någon läkare heller."

Källa: Winston Churchill

 


 Dagens namn: Josef, Josefina

 

Josef är hebreiskt och betyder må Gud föröka. Namnet har kommit in i almanackan för att hedra jungfru Marias make Josef. Han är ett av de viktigaste katolska helgonen, skyddshelgon för kyrkan och för arbetare, snickare, timmermän och bostadslösa. Josef har använts i Sverige sedan 1200-talet. Efter reformationen var Josef ett rätt ovanligt namn eftersom det ansågs katolskt. Efter hand försvann den känslan och namnet kom åter i bruk, men jättepopulärt har det aldrig varit. Antalet namnbärare är omkring 8 800, av dessa har runt 3 600 det som tilltalsnamn.


Josefina är en svensk version av Josephine, den franska femininformen av Josef, med samma betydelse. Namnet kom till Sverige när Oscar I gifte sig med Josephine av Leuchtenberg, sondotter till kejsar Napoleons första hustru, Josephine. I almanackan har Josefina funnits sedan 1824. Antalet namnbärare är drygt 9 400, av dessa har runt 1 000 det som tilltalsnamn.


  


  -liga gratulationer på din dag "Lotta" =D

 

  

 

Senare idag ska jag hälsa på hos alla och kommentera, har varit så orolig att jag inte klarat av det under några dagar, men nu känns det lite bättre. =)

Vill också att ni skall veta hur alla era kommentarer värmt mitt inre dessa dagar, ni är verkligen guld värda allesammans *kram*.

 

Till Ing-Marie & gänget:

Nina, dig önskar jag en underbar tripp till ditt älskade London såklart. ;o) 

Min käre bror...du får försöka trösta dig med att det kommer fler vintrar med snö så nu får du släppa in våren.

I-M tackar jag för att du alltid "peppar" och skriver så fint.  

 

~ Lena ~

ANNONS
Av Lena - 18 mars 2010 21:11


  

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Det vi kallar framsteg är utbytet av en nackdel mot en annan."

Källa: Henry Havelock Ellis

 


 Dagens namn: Edvard, Edmund

 

Edvard är ett fornengelskt namn sammansatt av ord som betyder rikedom och väktare. Edvard var mycket vanligt bland engelska kungar. Det blev känt genom kungen Edward martyren som mördades av sin styvmor 978, bara 16 år gammal, för att halvbrodern Ethelred den rådlöse skulle bli kung. Edward martyren blev sedermera helgon. Sin glansperiod hade namnet i mitten av 1800-talet. Sakta men säkert börjar Edvard åter bli vanligare efter att under lång tid ha varit mycket ovanligt. Antalet namnbärare är runt 12 500, av dessa har lite fler än 1 700 det som tilltalsnamn. Stavningen Edvard är den vanligaste, men en tredjedel stavar Edward.

En av Sveriges mest kända Edvard var den skånske skådespelaren Edvard Persson.


Edmund är ett engelskt namn som är bildat av två ord som betyder rikedom och beskyddare. Namnet är känt från flera engelska kungar och två helgon. Edmund kom in i almanackan 1721 för att hedra en medeltida ärkebiskop och ett helgon som mest levde ett stilla liv som teologiprofessor i Oxford. Nuförtiden är namnet mycket ovanligt, runt 1 400 heter så, men knappt 200 har det som tilltalsnamn.


  Till er...Lambergsfrua, Camilla H (men vem är du ?), Ruth, Yvonne R, Skomakar Lisa, Love, samt Ing-Marie & gänget - blir rörd till tårar för era stöttande kommentarer !!!

 

~ Lena ~

ANNONS
Av Lena - 17 mars 2010 18:15


    

Hoppas detta är den rätta vägen ;o)

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Kvinnan har alltid lätt att skilja på rätt och fel. Mannen har alltid fel."

Källa: Jerry Lewis

 


 I dag är det Irlands nationaldag.

 


 Dagens namn: Gertrud


Gertrud är av tyskt ursprung och sammansatt av två ord som betyder spjut och kraft. Sankt Gertrud var abbedissa i det belgiska klostret Nivelles på 600-talet och är trädgårdsmästarnas och resenärernas skyddshelgon. Hon härbärgerar också de dödas själar den första natten, hon drar försorg om de fattiga, och hon skänker till på köpet skydd mot råttor. Redan i slutet av 1200-talet finns det belagt att Gertrud använts i Sverige. Namnet var som populärast kring förra sekelskiftet. Antalet namnbärare är runt 15 600 kvinnor, av dessa har lite fler än 7 800 det som tilltalsnamn.


  


Till dig Irja för den uppskattade kommentaren =)

 

  


Nu har vi haft vårt samtal med biståndshandläggaren och jag tvingades göra en ansökan om annat boende för min egen del, eftersom mannen står fast vid att han tror sig om att klara av boendet i huset själv...MEN det är det ingen annan som tror *suck*. För även om jag inte orkar göra något så har jag full koll på vad som SKA göras och då jag påtalat detta för mannen har han ju gjort det han i sin tur orkat med...resten har skjutits på framtiden...MEN eftersom mannen inte ser/tycker/kommer ihåg det till nästa gång kommer nog huset att "gro igen" ganska snabbt...det säger alla att jag ska låta bli att tänka på, de tycker inte det är mina bekymmer...men det ÄR det tycker jag.

Nåväl ska försöka tänka på mig själv i första hand och låta tiden utvisa om mannen kommer att vilja flytta in hos mig senare.


Det skulle iofs hållas ett möte där beslutet om annat boende skulle beviljas eller avslås, men vi fick ett intryck av att det inte skulle bli "kalla handen", och då jag frågade hur lång tid det skulle kunna ta så var det månader det rör sig om. Så visst lät det hoppfullt :o).


Boendealternativen var dels anslutningslägenhet, tidigare kallad servicelägenhet (oftast bestående av 2 rum o kök), med stöd och hjälp av hemtjänst, och dels boende i sjuk/äldrebostad med personal "på plats".


Vi drog alla en lättnadens suck över att äntligen ha bestämt oss och för egen del hoppas jag att mannen ska ändra åsikt för visst skulle det kännas konstigt att bo på varsitt håll, men måste vi det så får jag väl acceptera det också.


~ Lena ~ 

Av Lena - 16 mars 2010 22:30


  

Nu har nedräkningen börjat och jag ÄR nervös !!!

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"En kyss på handen kan nog vara behaglig, men ett diamantarmband varar för evigt."

Källa: Ian Flemming

 


 Dagens namn: Herbert, Gilbert

 

Herbert är bildat av två forntyska ord som betyder armé och ljus. Namnet blev bekant genom det medeltida helgonet och ärkebiskopen i Köln, Heribert, som även var kansler åt kejsar Otto III. Heribert levde mellan 970 och 1021. Som helgon åkallades han för att ge regn. I almanackan har namnet funnits sedan 1600-talet. Antalet namnbärare är runt 9 400, av dessa har omkring 1 500 det som tilltalsnamn.


Gilbert är ursprungligen ett germanskt namn som betyder strålljus. Till Sverige kom dock namnet med invandrade engelska och skotska adelsätter. Först på 1940-talet började det i större utsträckning användas av personer som inte hade anknytning till Storbritannien. Närmare 2 300 heter Gilbert, av dessa har runt 450 det som tilltalsnamn.


  


Till er...Ruth, Love, Margit & Yvonne R för era betydelsefulla kommentarer =)

 

~ Lena ~

Av Lena - 15 mars 2010 12:43


  

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Allting ser illa ut om man kommer ihåg det."

Källa: Homer Simpson

 

 


 Dagens namn: Kristoffer, Christel

 

Kristoffer kommer av grekiskans Christophóros som betyder Kristusbärare, numera tolkat som den som bär Kristus i sitt hjärta. Kristoffer var ett populärt helgon under medeltiden och i dag är han trafikens skyddsängel. En mycket berömd Kristoffer var Amerikas upptäckare, italienaren Christofer Columbus. På senare år har Kristoffer blivit ett populärt namn. Antalet  är den vanligaste (runt hälften), men det finns många stavningar, både med ett och två f, Kristoffer, Cristoffer, Christofer, Kristofer och Cristofer.


Christel är en tysk smeknamnsform för Christina och betyder den kristna. Populärast var namnet på 1950- och 1960-talen. Antalet namnbärare är drygt

5 300, av dem har lite fler än 3 200 det som tilltalsnamn. En liten grupp kvinnor, runt 300 stycken, stavar namnet Cristel respektive Kristel. Fördelningen mellan dessa stavningar är ungefär femti-femti.  


Till er...Irja, Ruth & Yvonne K för era kommentarer. =D

 

  

 

Idag inleds vår ödesvecka och jag kan inte med den bästa viljan  i världen säga att det känns bra...för det gör det inte...MEN...jag ska väl inte gå händelserna i förväg, vilket jag iofs inte kan undgå eftersom jag varje vaken tid har dessa tankar snurrande i huvudet...och jag KAN inte styra över mina tankar...tyvärr i detta fallet...kunde faktiskt behöva tänka på något annat för att öht orka med det som komma skall *usch och fy*.

Nåväl, ska ändå försöka att tänka lite positivt även om det värsta måste ske så må det då ske...det att jag tvingas flytta själv (kanske), då kan ju mannen få sin tid i huset ensam, det kanske är vad som måste ske för att han ska förstå ???

 

~ Lena ~

Av Lena - 14 mars 2010 14:13


  

 

Dagens citat el ordspråk:

"Män är min hobby, om jag gifte mig skulle jag tvingas sluta med den."

Källa: Mae West

 


 Dagens namn: Matilda, Maud

 

Matilda är bildat av forntyska ord för styrka och strid. En tysk kejsarinna som blev helgonförklarad är orsaken till att namnet finns med i almanackan sedan 1751. Matilda hette också Birger Jarls hustru. Antalet namnbärare är runt 38 100, av dessa har omkring 13 700 det som tilltalsnamn. Cirka 5 900 stavar namnet Mathilda.


Maud är en engelsk och fransk form för Matilda med samma betydelse. Det kom till Norden och blev ett norskt drottningnamn genom Haakon VII:s fru som var en engelsk prinsessa. En känd namnbärare är Maud Wikström, Luleåtjejen som flyttade till New York, bytte efternamn till Adams och blev stjärna, bland annat genom några James Bond-filmer. I Sverige heter runt 13 800 kvinnor Maud, av dessa har lite fler än 9 700 det som tilltalsnamn. Grattis till bland andra näringsminister Maud Olofsson.Det blev alltså min favorit som vann igår...men som jag sagt tidigare tror jag inte den slår utanför Sveriges gränser.

~ Lena ~

Av Lena - 13 mars 2010 17:31


  

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"All filosofi ryms i två ord: uthållighet och avhållsamhet."

Källa: Epiktetos

 

 


 Dagens namn: Greger

 

Greger kommer från grekiskans gregoréo som betyder den vaksamme. En lång rad påvar har använt namnet i dess latinska form Gregorius. Namnet finns i almanackan för att minnas helgonet Gregorius den store. Han skapade bland annat den gregorianska musiken på 500-talet. Namnet användes första gången i Sverige redan 1247, då en oäkta son till Birger Jarl döptes till Gregorius. Antalet namnbärare är runt 3 200, av dessa har omkring 1 300 det som tilltalsnamn.


  Till er...Margit & Ragnvi för era uppskattade kommentarer :o)

 

   

 

Tror jag håller på att bli sjuk...alltså sjukare än vanligt *suck*, hela ryggtavlan gör ont (värst emellan skulderbladen dock) då jag ska hosta eller nysa, eller bara andas djupt. Jag blir ju som alla vet helt slut och andfådd för minsta ansträngning och för varje andetag jag sedan tar innan jag kommer in i normal andning så känns det mycket plågsamt...faktiskt näst intill outhärdligt.

Har en teori om att jag kan ha hostat sönder ett muskelfäste...det har jag gjort en gång tidigare för flera år sedan, men då i mellangärdet.

Åter får jag väl ta till att jag väntar och ser tiden an några dagar (om jag kan).

 

Hur som haver...nu är det snart final i "Globen" och eftersom jag sett alla deltävlingarna så är det klart att jag ser fram emot vilket bidrag som vinner den svenska melodifestivalen. Fast jag är kluven, för även om jag tyckte om ett par melodier så tror jag inte att de står sig i konkurrensen tyvärr...men vi får se. ;o)

 

~ Lena ~ 

Av Lena - 12 mars 2010 18:45


  

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Man kan inte alltid få det man önskar sig, ibland får man det man behöver"

Källa: Mick Jagger
 Dagens namn: Viktoria


I dag är det kronprinsessans Victorias namnsdag och därför allmän flaggdag.


Viktoria är en feminin form av Viktor, som kommer av latinets vincere som betyder segrare. I Rom hette segergudinnan Viktoria. Namnet blev mycket populärt på 1800-talet genom den engelska drottningen Viktoria som regerade i hela 64 år, 1837-1901, då Storbritannien ”ruled the waves”. Numera är namnet populärt bland annat genom kronprinsessan Victoria som har namnsdag i dag. Antalet namnbärare är närmare 65 600, av dessa har nästan 10 400 det som tilltalsnamn. Stavningen Viktoria är den klart vanligaste, men bland de kvinnor som har namnet som tilltalsnamn är stavningen Victoria vanligare.


        Till er...Skomakar Lisa, Lambergsfrua, Margit x 2, Irja, Ragnvi, Yvonne R, & Ingmarie/Mimmi för era kärkomna kommentarer. =D

 

 

Måste erkänna att jag oroat mig över hur det skulle gå att ta emot matvaruleveransen idag med tanke på hur kaotiskt det var sist...MEN...den oron kunde jag ha besparat mig eftersom mannen idag sa att han ville plocka upp varorna i sin takt och sedan ropa in till mig så att jag kunde bocka av på listan...vi gjorde så och det fungerade bra. Förmodligen för att jag slapp se hur svårt han hade det, och han för att han slapp ha mina ögon på sig...båda dessa saker är ju otroligt stressande...så som sagt idag fungerade det. =D 

 

~ Lena ~

Presentation

Vädret

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010
>>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mitt liv och mina tankar med Blogkeen
Följ Mitt liv och mina tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se