Mitt liv och mina tankar

Alla inlägg den 27 februari 2010

Av Lena - 27 februari 2010 01:45


 

  

 

 Dagens namn: Lage

 

 Lage är ett gammalt danskt namn som enligt vissa teorier tros ha något att göra med lag, i betydelsen sällskap, gäng, och i så fall kan översättas med kamrat eller liknande. En annan teori är att namnet betyder den låge, den ringe. Det är sedan medeltiden ett vanligt namn inom adelsfamiljer i Skåne och Danmark. Lage har funnits i almanackan sedan 1901. Antalet namnbärare är runt 2 500, av dessa har omkring 800 det som tilltalsnamn. Grattis kan vi säga till bland andra SvT-meteorologen Lage Larsson!


  


Till er...

Yvonne K, Yvonne R, Ruth, Irja, Skomakar Lisa & Jessica

för era kommentarer som betyder så mycket. :o)

 

  

 

Igår kom Hemservice med varor som jag beställt...men du milde värld alltså...nej, nej, inget klagomål på varken den goe killen som kom med dem eller på det han kom med. ;o) 

 

Har ju ända sedan jag ramlade i början på december blivit sämre, svagare och räddare, vilken vi (de som träffat mig) har diskuterat en del, men inte kommit fram till vad som borde, eller kan göras för att ev förbättra min/vår vardag.

 

Parallellt med detta har mannen också blivit sämre och också han räddare, han är ju även den som blivit mest drabbad då jag numera ber honom gå mina små (men dock) ärenden här inomhus. 

 

Så till gårdagen då...vi får ju varorna inburna i köket och ska alltså bocka av listan och ställa in varorna på sina respektive platser i skafferi/kyl/frys. Hittills har vi med gemensamma krafter klarat detta...om inte bra...så i alla fall klarat. Men igår tvingades vi pausera två ggr innan vi fick in allt på plats...och då var vi helt slutkörda båda två.

 

I ren desperation skrev jag då en kommentar i dotterns blogg om att vi nu MÅSTE ha ett familjeråd om vårt boende i första hand, där ju mannen är bromsklossen...han vill inte flytta, det vill väl inte jag heller egentligen, men tycker ändå att vi måste anpassa oss till vår försämrade situation.

 

Nu får vi alltså först bestämma en tid för att diskutera detta, och sedan vi förhoppningsvis kommit fram till ett beslut, undersöka möjligheterna att få det förverkligat.

Så, som min mamma alltid sa "nu får vi se tiden an".

 

~ Lena ~  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards